fbpx

Avalon Airships EOS: cepelin za celo vrsto opravil

Avalon Airships EOS

Avalon Airships EOS je cepelin, ki za svoje letenje ne potrebuje posadke in uporablja zgolj električno energijo. EOS je bil že na samem začetku oblikovan z mislijo na opravljanje javnih in komercialnih uslug.

Avalon Airships EOS je bil ustvarjen z namenom, da bo izboljšal delo policije, nadzora, reševalcev in gasilcev. Izboljšal bo lahko tudi delo v zasebnem industrijskem sektorju, recimo prevoz tovora, v zabavni industriji, kmetovanju in drugod. EOS je povsem avtonomen cepelin, ki ga poganja električna energija in bi ga bilo mogoče proizvajati v večjih količinah. Imel bo prilagodljivo namestitev tovora in več operativnih funkcij. Električni pogon in izredno aerodinamična oblika omogočata, da lahko EOS opravlja svoje naloge v popolni tišini pri visokih hitrostih.

Avalon Airships EOS
Avalon Airships EOS

Zaradi avtonomnosti lahko svoje naloge opravlja podnevi in ponoči, je večinoma časa v zraku in s tem minimalizira stroške pristajanja in vzletanja. Pristane na vodi, kar cepelinu, ki je napolnjen s helijem, nudi obilico prostora za pristanek, na vseh koncih sveta. Vodni sistem za balast hitro posrka vodo in tako obteži cepelin, da ne bi med opravljanjem svojega dela kam poletel. EOS bo imel na krovu še dron, ki bo pomagal pri določenih funkcijah nadzora ali pa neposredno nudil pomoč ponesrečencem in ljudem v stiski. EOS je zanimiva rešitev in pogled v prihodnost, kako pa se bo EOS odnesel v resničnem življenju, pa bo pokazal čas.

Galerija slik: Avalon Airships EOS

Dodatne Informacije

Več informacij:
avalon-airships.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!