fbpx

“Back-to-school” filmi ali filmi, ki nas bodo pripravili na novo šolsko leto

Ali že imamo vse za pričetek novega šolskega leta? Študentje bomo še kak mesec sicer počakali, a dijaki in osnovnošolci pa so že (skoraj) pripravljeni na nove izzive. Dokler še ne gre čisto zares, lahko damo možgane še malo na “off” in se sprostimo s pravimi “back-to-school” filmi, ki nas bodo pripravili na šolske zvonce.

1. Grease (Briljantina, 1978)

Pojdimo za začetek nazaj v staro šolo. Film iz leta 1978 je film o poletni ljubezni, ki nas vsakič znova razveseli, na naše ustnice prinese znano melodijo, v noge pa ritem. Ta film nam bo pomagal, da se spomnimo poletnih noči in romanc.

2. Mean Girls (Zlobna dekleta, 2004)

S tem fimom nikakor ne želimo sporočiti, da je dobro biti zlobno dekle s šole, temveč da je potrebno biti pozoren na vse simpatične fante in dekleta, s katerimi sedimo v šolskih klopeh.

3. Election (Šolske volitve, 1999)

Vsi imamo Tracy Flick na naši šoli ali pa v našem razredu. Saj vemo – učiteljevo/učiteljičino ljubljenko. Reese Witherspoon igra energično dekle, ki kandidira za predsednico študentskega sveta.

4. Good Will Hunting (Dobri Will Hunting, 1997)

Študentsko življenje ni za vsakogarr. Will Hunting (Matt Damon), hišnik na MIT, je genij. Ta močan film je podprt z dobrimi citati ter odličnim, a žal pokojnim igralcem, Robinom Williamsom.

PREBERITE ŠE: Deset najboljših italijanskih filmskih režiserjev

5. Heathers (1988)

Marsikatero dekle si želi, da bi jo medse sprejela najbolj popularna družba na šoli, a velikokrat ostane le pri željah. A to ne velja za Veronico (Winona Ryder). Povabljena je, da se pridruži elitni skupini treh super bogatih deklet, kjer je vsakemu dekletu ime Heather. Kmalu spozna, da ji je bilo pred tem veliko bolje. Kako bo torej uspela priti iz klike, ko se stvari obrnejo na slabše?

6. Can’t Buy Me Love (Ljubezni ne moreš kupiti, 1987)

“Piflar” pomaga priljubljenemu dekletu – plača ji uničeno belo semišno obleko njene matere – v zameno pa želi, da postane njegovo dekle, saj bo s tem tudi on postal priljubljen.
P.s.: Za vse ljubiteljice serije Talenti v belem ter McDreamyja

7. Clueless (Nimaš pojma, 1995)

Cher je dekle, ki ga druga dekleta idolizirajo. S tem mislimo predvsem njeno neverjetno omaro. Poglejmo si, kako ona skozi šolsko leto uravnava priljubljenost, simpatične fante ter svoje preobrazbe.

8. Ferris Bueller’s Day Off (Prosti dan Ferrisa Buelerja, 1986)

“Špricanje” šole prečka misli prav vsakega šoloobveznega, kajne? In nihče tega bolje ne izkoristi kot Ferris Bueller. Za en dan si s svojo punco ter najboljšim prijateljem privošči pravo zabavo ter avanturo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!