fbpx

Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu

Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu.

Deklica z balonom je verjetno najbolj znan Banksyjev grafit, ki je splet obnorel pred 15 leti. A poznavalci njegovega dela vedo, da se v kolekciji satiričnih in subverzivnih epigrafov, ki združujejo humor in kritiko, skriva veliko več. Njegova umetnost ni bila nikoli bližje našim krajem, saj se bo z 21. novembrom začelo vodenje po razstavi v Milanu, ki bo trajalo do 24. marca 2019.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Mudec museum of culture
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
22,00 €

Banksy je anonimni ulični umetnik, politični aktivist in filmski režiser iz Anglije, čigar dela, v katerih obravnava politične in socialne tematike, so ‘razstavljena’ nas ulicah, zidovih in mostovih mest po vsem svetu. Njegova umetnost se je začela z bristolsko podzemno sceno, kjer so ustvarjali različni umetniki in glasbeniki.

Banksy je anonimni ulični umetnik, katerega dela ozaveščajo.
Banksy je anonimni ulični umetnik, čigar dela ozaveščajo.

Na javno vidnih površinah ustvarja grafite, na katerih se pojavlja ponavljajoč se vzorec, saj se le tako lahko lažje izogne intervenciji policije, s temi šablonami pa je tudi ustvaril preprost jezik, ki je takoj prepoznaven in neskončno ponovljiv. Banksy je ustvaril tudi dokumentarni film Exit Through the Gift Shop, ki je leta 2011 bil nominiran za oskarja za najboljši dokumentarni film.

V grafitih velike obravnava teme sodobne resničnosti in vabi k razmišljanju ter primerjavi.
V grafitih velike obravnava teme sodobne resničnosti in vabi k razmišljanju ter primerjavi.

Letos pridejo dela tega anonimnega umetnika tudi v Milano, in sicer v Mudec museum of culture. Z razstavo želijo javnost seznaniti z delom skrivnostnega umetnika, ki s preprostim jezikom, komunikativnim in ironičnim govorom prikaže probleme, protislovja, velike teme sodobne resničnosti in vabi k razmišljanju ter primerjavi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mudec.it

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!