fbpx

Banyan Tree AlUla v Savdski Arabiji je luksuzna oaza in prava pravljica v puščavi

Banyan Tree AlUla, Savdska Arabija

Banyan Tree AlUla
Foto: Banyan Tree

Ko pomislite na puščavo, si verjetno predstavljate neskončne peščene sipine in surovo pokrajino. Toda v AlUli v Savdski Arabiji vas čaka pravo presenečenje. Banyan Tree AlUla je kot oaza sredi puščave, kjer se tradicija in razkošje združujeta v popolni harmoniji. In kjer boste doživeli enega bolj čudovitih dopustniških doživetji.

Vožnja skozi dolino Ashar v AlUli je kot potovanje skozi čas. Banyan Tree AlUla se skoraj popolnoma zlije s pokrajino, z vilami, ki so skoraj nevidne na prvi pogled. Toda ko enkrat vstopite, vas čaka svet popolnega razkošja.


Vile so svetle in prostorne, z minimalistično notranjostjo, ki pomirja dušo. Vsaka od 47ih vil pa ponuja čudovit razgled na okoliške skalne formacije, ki so jih tisočletja oblikovali veter in voda. Po vročem dnevu raziskovanja starodavnih Nabatejskih grobnic se potopite v zasebni bazen in se sprostite pod zvezdnatim nebom.
Foto: Banyan Tree

Hladne in prostrane vile so kot modna pista za puščavske barve. Z velikostjo, ki se razteza od kompaktnih 77 do kraljevskih 240 kvadratnih metrov, te vile ponujajo panoramske razglede skozi stropna okna in drsna vrata. Vsaka vila je kot elegantna dama, ki nosi širok klobuk v obliki netopirjevih kril, ki jo ščiti pred neusmiljenim puščavskim soncem. In razgledi? Če bi bile vile na Instagramu, bi zbirale všečke kot nori. Približno polovica vil se ponaša s pogledom na skalne formacije, medtem ko druge ponosno gledajo proti Marayi, največji zrcalni stavbi na svetu. Resno, kdo potrebuje selfie, ko imate takšen razgled?

Notranjost vile je kot zen meditacija – minimalistična in pomirjujoča. Stropi posnemajo stopnice na vrhu Nabatejskih grobnic v Hegri, kot da bi vas hoteli popeljati v nebesa (ali pa vsaj v nebeško udobne postelje). Barvna paleta peska in terakote služi kot platno za dela savdskih umetnikov, ki vključujejo elemente lokalne dediščine, kot so tkanine Sadu, beduinska oblačila in avtohtone rastline.

Kopalnice? Toplo in prijetno zavetje, kjer se lahko potopite v ogromne teraco kadi. Medtem ko sem se namakal v topli vodi, obogateni z rezinami pomaranč in limon, sem skoraj zaspal, sanjajoč o tem, da sem citrusni kralj v kraljestvu 200.000 citrusovih dreves. In čeprav ima vsaka kopalnica majhno opečnato dvorišče in zunanji tuš, je morda bolje, da se tuširate znotraj, če ne želite, da vas sosedje občudujejo v vsej vaši slavi.

In bazeni? Večina vil se ponaša z lastnim bazenom, ki odseva okolico kot ogledalo. Po vročem dnevu raziskovanja dediščinskih mest je skok v bazen kot skok v objem hladne limonade. Ah, puščavska blaženost!

A zakaj bi se odločili za Banyan Tree AlUla? Preprosto povedano, AlUla je dih jemajoča. Hotel prinaša novo raven luksuza v to puščavsko deželo, ki je dom 200.000 let človeške zgodovine. Tukaj boste našli oazo z 2,3 milijona datljevih palm in peščenih grobnic, ki so jih izklesali Nabatejci.

Foto: Banyan Tree

Resort se razprostira na 10.000 kvadratnih metrih doline Ashar, obdan z nenavadnimi skalnimi vrhovi. Prihod z avtomobilom po peščeni cesti je že doživetje samo po sebi. Vendar pa je prava magija v detajlih. Vile so opremljene z vsem, kar potrebujete za popolno sprostitev, od teras za sončenje do ognjišč.

Ah, kulinarika! Zahvaljujoč tajskim koreninam Banyan Treeja je dolina Ashar postala dom verjetno najboljšemu tajskemu restavracijskemu dragulju v državi, imenovanemu Saffron. S celotno ekipo kuharjev iz Tajske bi lahko mislili, da ste se znašli sredi Bangkoka, ne pa v puščavi. In čeprav se vam morda zdi malo nenavadno jesti zeleni kari in tom yum goong med peščenimi sipinami, je to kot kombinacija ananasa na pici – nenavadno, a nekaterim paše. Kuharji celo gojijo svoja tajska zelišča v majhnem vrtu pred restavracijo. Kdo bi si mislil, da bodo čiliji in limonska trava rasli ob boku datljevim palmam? In čeprav je tukaj vse suho, od puščave do pijač, ne pričakujte, da boste tu nazdravljali s šampanjcem. Savdska Arabija je država brez alkohola, zato so vse pijače mehke. Torej, če ste mislili, da boste tu doživeli mačka, se motite – razen če ne pretiravate s čilijem v tajskem kariju!

In čeprav je Savdska Arabija odprla svoja vrata za turizem šele leta 2019, je občutek gostoljubnosti v hotelu Banyan Tree AlUla neprimerljiv. Osebje je toplo in skrbno, vsaka vila pa ima svojega gostitelja, ki poskrbi za vse vaše potrebe.

Foto: Banyan Tree

Za tiste, ki iščejo nekaj edinstvenega, je resort Banyan Tree AlUla prava izbira. Ne samo, da boste uživali v razkošju in udobju, ampak boste tudi del zgodovine, ki oživi v vsakem kotičku tega posebnega kraja.”

Resort Banyan Tree v AlUli ni le še en luksuzni hotel. Je izkušnja, ki združuje zgodovino, kulturo in razkošje na način, ki ga ne boste našli nikjer drugje. Če iščete popoln pobeg od vsakdanjika in potovanje skozi čas, je to pravi kraj za vas.

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.