Bentley Continental GT Speed – hiter in že na prvi pogled drag (2022)

Oseba, ki si je za svoj avtomobil izbrala Bentley Continental GT jasno sporoča, da ima denar in da slednjega želi pokazati. Saj redkokateri coupe, tako buhti od prestiža in sloga. Letos so blagovni znamki Continental GT dodali še besedo Speed s katero iščejo ekstra dinamične voznike med svojimi kupci.

Ampak najprej o legendi – Bentley Continental GT – kjer že samo ime pove bistvo. Gre torej za grand tourer, ki prečka celino in je bil sedaj namenjen ležernim popotovanjem s kreditno kartico v žepu. Z oznako Speed pa na novo definira dinamiko tega velikega kupeja. Ta prihaja v obliki štirikolesnega krmilnega sistema in elektronskega zadnjega diferenciala. Pri nizkih hitrostih se zadnja kolesa obračajo v nasprotni smeri kot prednji del, kar omogoča ostrejši zavoj. Pri višjih hitrostih se zadnja kolesa obračajo v isto smer, kar omogoča stabilnejše manevriranje pri visokih hitrostih.

Značka speed pomeni tudi poseg v motorni del dvanajstvaljnika. Tako so moč povečali iz 626 na 640 konjskih moči. Pospešek pa je sedaj slabih 3.5 sekunde do 100 km/h. Ko smo ravno pri številkah naj navržemo, da tovarna navaja podatek za najvišjo hitrost, ki znaša kar 334 kilometrov na uro.

Seveda leta 2020 ni vse le v mehaniki, temveč se je ogromno postorilo tudi na področju digitalizacije, kjer Bentley ne zaostaja. Za vstopni model Bentley Continental GT Speed boste morali pokazati okoli 230.000 evrov na svojem računu. Kar za tovrsten brezčasen kupe niti ni takšen znesek! V svetu svežih kripto milijonarjev, pa le slabih 5 bitcoinov.

Dodatne Informacije

bentleymotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!