fbpx

BMW X1(2023): nov dizajn, iDrive 8 in elektrificirani pogoni

BMW X1; Foto: press.bmwgroup.com
Zadnjič posodobljeno: :

Predstavila se je tretja generacija kompaktnega športnega terenca BMW X1. Le ta prinaša novo tehnologijo, osvežen videz in ponudbo elektrificiranih modelov.

BMW X1 je v primerjavi s predhodnikom nekoliko zrasel a ohranil svoje osnovne proporce. Nova podoba prinaša bolj markanten videz, z večjimi ledvičkami in še opaznejšimi žarometi LED. Prednje in zadnje luči so na voljo v popolni tehnologiji LED, spremenjene zadnje luči pa imajo obliko črke L. Ožje zadnje okno ustvarja robustnejši videz, zaradi izbočenih kolotekov pa je avtomobil dobil široko držo.

BMW X1; Foto: press.bmwgroup.com

BMW X1 ima v svoji notranjosti še vedno prostor za 5 ljudi, zaradi večje širine pa imata voznik in sopotnik opazno več prostora za ramena in komolce. Najnovejša novost v kabini je zagotovo najaktualnejši operacijski sistem BMW iDrive 8, ki ga sestavljata 10,25-palčni voznikov zaslon in 10,7-palčni navigacijski zaslon na osrednji konzoli. Oba sta zaščitena pod enojnim kosom stekla. Predal za mobilni telefon omogoča nadgradnjo za brezžično polnjenje elektronskih naprav. Za doplačilo bo na voljo premijski zvočni sistem Harman Kardon z 12 zvočniki in notranja kamera, s katero lahko slikamo ali preko aplikacije spremljamo stanje v avtomobilu.

BMW X1; Foto: press.bmwgroup.com

Motorna paleta nove generacije BMW X1 sestavljata dva priključna hibrida, dva bencinska in dva dizelska motorja. Večina se lahko pohvali s serijskim štirikolesnim pogonom xDrive, šibkejša bencinska in šibkejša dizelska različica pa bosta na voljo s pogonom sDrive. Vsi motorji so povezani s posodobljenim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko Steptronic.

BMW X1; Foto: press.bmwgroup.com

Vozila, ki bodo opremljena z opcijskim paketom M Sport Package, bodo imela obvolanske prestavne ročice in če bo voznik pridržal levo ročico za vsaj sekundo, bo s tem aktiviral funkcijo Sport Boost. Le ta bo poskrbela za optimalno in maksimalno pospeševanje. Prvič bo na modelu X1 na voljo adaptivno podvozje M. Nekateri modeli tretje generacije BMW X1 bodo predvidoma na voljo v novembru 2022.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!