fbpx

Bodite iskreni do sebe: zakaj ostajate v razmerju, ki je povprečno in nesrečno?

Foto: envato

Se sprašujete, zakaj se vam to dogaja? Ne sprašujte se več, nekaj naredite glede tega. Stopite iz začaranega kroga. Spremenite svoja prepričanja.

Če opazite, da ostajate v romantičnem, prijateljskem in poslovnem odnosu, ki vas ne zadovolji ali je celo strupen, in se sprašujete, zakaj, ste na pravem naslovu.

Naj vam zapisano služi kot vodilo za prihodnost.

1. Niste iskreni do sebe

Morda se ne boste odzvali na svoje potrebe in zanikali, da je z vašim odnosom nekaj narobe ali da bi si morda želeli nekaj drugega. Niste pripravljeni sprejeti svoje pristne narave, zato se strinjate z razmerjem, ki je v najboljšem primeru povprečno in nesrečno.

2. Verjamete, da lahko spremenite drugo osebo

Mislite, da lahko spremenite svojega partnerja in ga oblikujete po svojih željah. Ne gledate na partnerjeve pomanjkljivosti in njegovo preteklost, ampak ste osredotočeni na fantazijo, na predstave mislih, kakšen bi moral biti.

V razmerju se morate počutiti dobro. Foto: Hamann La / Pexels

3. Ne počutite se dovolj dobro

Ste mnenja, da si ne zaslužite sreče. Počutite se, kot da vas nihče ne razume in ste sami na tem svetu. Zato mislite, da niste vredni sreče, niti da bi lahko zapustili razmerje.

4. Niste neodvisni

Mislite, da ne morete živeti brez partnerja. Počutite se, kot da bi preprosto umrli, če bi ostali sami, in tudi če niste zadovoljni z razmerjem, mislite, da je to bolje kot biti samski.

5. Bojite se, da boste zavrnjeni

Mislite, da vas nihče nikoli več ne bo imel rad, da boste ostali sami in da vas bo oseba, ki vam bo všeč zavrnila. Bojite se bolečine.

Pomembno je razumeti vzroke in svoje vzorce v odnosih, saj se boste tako lažje spopadli z njimi in jih rešili. Ko to storite, boste imeli dovolj poguma, da zapustite vse odnose, ki vas prizadenejo in vam povzročajo slabo počutje.

Če ne veste, kje začeti in od kod izvira vaše vedenje, poiščite strokovno pomoč, ki vam bo pomagala spoznati sebe in ustvariti odnose, ki vas izpopolnjujejo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!