Bolj kot boš tekala za njim, več bolečine si boš povzročila!

"Vsi smo lačni ljubezni, in kadar si lačen, poješ tudi slabo pečen kruh." – Maksim Gorki

Zakaj mu dajaš moč nad teboj? Pusti ga, ne tekaj za njim, z vsako takšno potezo mu polniš ego. Zakaj mu dovoliš, da počne vse, kar hoče? Zakaj pobiraš njegove drobtine in mu s tem daješ vedeti, da je njegovo vedenje čisto v redu?

Ne trudi se, ker ve, da boš namesto njega stvari postorila ti – poslala sporočilo, organizirala vikend in podobno. Bolj kot mu strežeš, bolj len bo postal. Ne bo več delal prvih korakov. Ne bo se trudil zate. Domneval bo, da boš vse opravila ti, on je očitno svoje že opravil.

A tukaj je problem: bolj kot mu boš ustregla, bolj mu boš to zamerila. Trenutno si morda vesela, da je tako, vendar se bo to spremenilo, ko se bo faza zaljubljenosti končala. Nekega dne se boš začela obremenjevati zaradi prezrtih sporočil, zamujenih klicev in preklicanih zmenkov.

Nekega dne boš spoznala, kako utrujajoče je pravzaprav biti tisti, ki mu je bolj mar, tisti, ki naredi vse za drugo osebo. Nekega dne se boš ugotovila, da je vajino razmerje neuravnoteženo.

Bolj kot boš tekala za njim, več bolečine si boš povzročila!
Bolj kot boš tekala za njim, več bolečine si boš povzročila!

Slejkoprej te bo takšen odnos ranil, počutila se boš negotovo. Pustil ti bo milijon vprašanj o tvoji vrednosti, njegovih namenih in vajini prihodnosti. Spraševala se boš, zakaj tudi on ne vloži toliko časa v vaju, kakor ti. Spraševala se boš, ali počneš kaj narobe.

Ko storiš vse namesto njega in tekaš za njim, se postaviš v ranljiv položaj, ker te lahko tudi zavrne. Lahko ti zlomi srce. Ve, da mu boš poslala eno ali več sporočil, če te bo ignoriral. Ve, da mu boš oprostila, če se opraviči. Prepričan je, da ne greš nikamor, medtem pa te skrbi, da bo on odšel in takšni ne bi smeli biti odnosi.

Ne želiš biti edina oseba, ki vlaga trud v vajin odnos, ki poskuša najti rešitve. Želiš imeti ob sebi nekoga, ki si mu všeč, kakor je on tebi. Zaslužiš si, da te ljubijo na način, kakor ti ljubiš njih.

Odpovej se tistemu, kar ne deluje. Tistemu, ki te ne ceni. Ljubezen ne bi smela sloneti na razočaranju in trpljenju. Ljubezen je lahko boleča, ampak ko prideš do točke, da pozabiš nase in samo daješ drugemu, je čas, da odideš.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Hudič mi ni dal miru, morala sem preveriti telefon svojega moža”: ne boste verjeli, kaj je na koncu čakalo to žensko!