fbpx

Bolj kot se boste družili s starši, taščo, tastom, dlje bodo živeli

Foto: Envato

Povabilo staršev ali tašče na večerjo jim lahko dejansko podaljša življenje In ne samo to, lahko jim izboljša kakovost življenja.

Enako velja za vse starejše ljudi, saj so raziskovalci s kalifornijske univerze v San Franciscu ugotovili, da osamljenost igra veliko vlogo pri smrtnosti, ki je povezano s starostjo.

Ne pozabite na njih. Zaupajte jim svoje otroke v varstvo. Foto: Ekaterina Shakharova / Unsplash

V študiji so spremljali 1.600 odraslih oseb, s povprečno starostjo 71 let. Ugotovili so, da ne glede na njihovo socialno-ekonomsko stanje in zdravje, so osamljeni ljudje imeli višjo stopnjo smrtnosti.

Skoraj 23% vprašanih osamljenih oseb je umrlo v šestih letih študije in 14% tistih, ki so poročali o ustreznem druženju.

Starejši izjemno cenijo medsebojne odnose z bližnjimi. Od njih imajo veliko več koristi, kot se zavedajo njihovi otroci ali celo vnuki.

Starejši so bolj strpni do nepopolnosti ljudi okoli sebe, prijateljev, kakor mladi. Na podlagi izkušenj vedo, za kaj se je vredno boriti in za kaj ne.

Majhni in veliki se lahko še veliko naučimo od staršev, starih staršev. Foto: Vidar Nordli Mathisen / unsplash

Obiščite jih, povabite jih na kosilo, v gledališče. Poslušajte njihove zanimive zgodbe, iz katerih se lahko marsikaj naučite.

Morda vam zaupajo tudi kakšen skrivnostni recept za srečo ali torto.

Kakovosten čas s starši, starimi starši, tastom, taščo lahko pomaga njim in tudi vam.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!