Bolt M-1 – električno kolo za hipsterje

Električno kolo Bolt M-1

Bolt M-1 je v osnovi še vedno ''samo'' kolo. Lahko ga namreč poganjate. A poanta je, da vam ga ni treba. Gre namreč za električno kolo z baterijo, ki vas na polnjenje pripelje 80 kilometrov daleč, ''drvi'' pa lahko s hitrostjo do 64 km/h. Visokotehnološko kolo z regenerativni zavorami je povezano s pametnim telefonom, kjer prek posebne aplikacije lahko dostop do vseh zbranih podatkov kot so hitrost, razdalja, ipd., in ga tudi brezžično odklenete.

Podjetje Bolt je predstavilo futurističen model Bolt M-1, ki je mešanice električnega gorskega kolesa, motocikla in mopeda. Ponaša se z motorjem z močjo 5500 W (domet 56 kilometrov), ki omogoča hitrosti prek 60 km/h, a le, če imate vklopljen športni način vožnje. V primeru varčnega, ki uporablja le 1000 W moči, ne morete preseči 32 km/h, zato pa vas litij-fosfatna 33 V baterija pripelje 24 kilometrov dlje.

PREBERITE ŠE: Trefecta DRT: pobalinsko e-kolo za geeke iz prihodnosti


Baterije lahko odstranite in polnite drugje ali direktno prek USB kabla, čas hitrega polnjenja (do 90 odstotkov) pa traja poldrugo uro, sicer pa pet. 63-kilogramski Bolt M-1 se poleg videza lahko pohvali še z regenerativni zavorami, svojo aplikacijo (povežemo se prek Bluetootha), robustnim ohišjem, USB polnilcem za telefon in enostavnim manevriranjem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
boltmotorbikes.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Retro ikona v moderni preobleki: električni Ford Bronco