fbpx

Bouvet Supermarine MM01: ta vodni skuter združuje estetiko hiperavtomobila z električnimi zmogljivostmi

Električni vodni skuter Bouvet Supermarine MM01

Foto: Bouvet

Brata Germain in Léopold Bouvet vodita oblikovalski studio, posvečen vrhunskim izdelkom za zahtevne zbiratelje, ki želijo nekaj zelo drugačnega. Bouvet Marine Supermarine MM01 naj bi bil prvi fizični izdelek, ki ga je izdelalo podjetje, osebno plovilo, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo z redkim svetom omejene izdaje izdelka. Pomeni, da bodo te vodni skuterji namenjeni le petičnim zbiralcem.

Supermarine MM01 (Motomarine 01) je že dolgo v nastajanju. Zamisel o ustvarjanju ultra elegantne različice klasičnega jet skija je bila odgovor na očitno vrzel na trgu luksuznih vozil. Od leta 2017 sta brata porabila leta za načrtovanje in izdelavo prototipov, pri čemer je končni model – prikazan tukaj – to pomlad preizkušen na morju in bo dobavljen prvim kipcem v začetku leta 2024. Zvest svojemu vrhunskemu etosu bo Bouvet Marine skupaj izdelal le 30 enot. Od teh 15 v beli nacre izdaji in 15 v black ediciji.

Foto: Bouvet
Bouvet Marine je želel stvari narediti drugače. »Imeli smo radikalno drugačen koncept od tistega, kar se je delalo v industriji, zaradi česar je bilo nemogoče uporabiti obstoječe rešitve. Šlo je za ponovno odkrivanje discipline, njenih praks in kodeksov,« pojasnjuje generalni direktor Léopold Bouvet. Električni pogon je bil v središču načrtovanja. MM01 je bil modeliran iz gline, tako kot vrhunski športni avtomobil, končni izdelek pa je oblikovan okoli monokok šasije iz karbona-kevlarja. Vseh 30 enot bo ročno izdelanih v Franciji z uporabo zamudnih in dragih metod. Skrbno so bili obravnavani teža in ravnotežje ter edinstvena zasnova ohišja, ki preprečuje, da bi se voznik in sopotnik namočila z razpršili – uporabno, ko se govori o predvideni najvišji hitrosti 65 vozlov, oziroma skoraj 120 km/h. Supermarine MM01 je opremljen z elektromotorjem, ki zmore 300 konjskimi moči. Sestavljen je iz karbonskega in kevlarja, njegova izdelava – v Franciji v partnerski delavnici bratov Bouvet – zahteva 500 ur dela.

Ta hitrost prihaja iz zmogljivega električnega motorja z dveurnim časom delovanja med posameznimi polnjenji. Če želite MM01 uporabljati za bolj umirjena potovanja, bo za piknik poskrbel vgrajen 110-litrski prtljažnik iz ogljikovih vlaken in opcijska shramba s šampanjcem. Obloga iz ogljikovih vlaken, kevlarja in titana zagotavlja, da se zmogljivost superšportnika MM01 prenese v njegov videz.

Foto: Bouvet
In cena. Ni znana, a vemo, da bodo kupci v petičnem svetu jaht izdelek praktično razgrabili.

Dodatne Informacije

bouvetmarine.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!