fbpx

Če nekdo v vas budi slabe občutke – ga zapustite!

Foto: envato

Ljudje niso samo dobri ali samo slabi. Tudi v najboljših so temni kraji, slabosti, lastnosti, ki se jih sramujejo ali zaradi katerih se bojijo. Tudi v najslabšem je nekaj dobrega, ki je sposobno vračati in prispevati, negovati in graditi. Nihče in nič ni črno-belo.

Pomembno je poznati svoje slabosti. Osvetliti svoje temne prostore, jih sprejeti, razumeti.

Najslabši deli, predstavljajo določen tip učitelja, ki vam pomaga spoznati vašo temno plat, se soočiti s svojimi obrazi, ki jih skrivate in katerimi ste se vedno izogibali.

Povezovanje z nekom, ki vaše demone spravi na površje, je lekcija in jo morate obvladati. In ko to storite, greste naprej. Ne ostanete v tem razmerju.

Doživite lahko različne oblike ljubezni v življenju, se povežete z različnimi ljudmi, ki so vsak na svoj način vaše ogledalo in vaši učitelji. Spoznate tiste, ki v vas vidijo najboljše in z njimi ste najboljša različica sebe. In tistimi, ki iz vas izvabijo najslabše lastnosti, strahove, za katere sploh niste vedeli, da jih imate v sebi, lahko preživljate pekel. Ti ljudje so mojstri manipulacije in čustvenega zasužnjevanja.

via GIPHY

Vsak izhaja iz sebe, ko domneva in obsoja druge. Tisti, ki nosijo moralno in čustveno prtljago v sebi, jo vidijo tudi v drugih ljudeh. Morda je ne vidijo, so pa prepričani, da obstaja. Nezvesta in neiskrena oseba bo prepričana, da goljufate in lažete, saj ne razume, da obstajajo ljudje, ki tega ne počnejo. Ne verjame, da obstajajo zvesti in pošteni ljudje, takšni, ki mislijo, kar govorijo, in izražajo, kar čutijo.

Moralno pokvarjeni, nestabilni in čustveno nezreli ljudje bodo pritiskali na vse vaše gumbe. Zagotovo jim bo včasih uspelo stisniti “pravo” kombinacijo, ki vam odvzame samokontrolo in prijaznost ter sprosti jezo, bes, maščevalnost, zlobo. Presenečeni boste nad svojimi reakcijami in vedenjem, občutki, mislimi, ki jih prej niste imeli.

To osebo boste na tak ali drugačen način želeli prizadeti, da bi ji dali tisto, kar vztrajno zahteva od vas. A, ker to niste vi, začnete dvomiti vase in svojo vrednost.

via GIPHY

Ljudje, ki pripeljejo vaše demone na svetlobo, globoko vladajo svojim demonom. Ne komunicirajo z vašim bitjem, z vašo ljubeznijo in prijaznostjo, temveč s tem, kar prepoznajo kot sebi podobno – z vašo temno stranjo. In s takimi ljudmi ne morete imeti zdravega in stabilnega odnosa, ta povezava je že na začetku strupena.

In edina dobra stvar, ki jo lahko dobite iz takšnega odnosa, je, da spoznate svojo temno plat. Ko jo odkrijete, ne potrebujete več demonskega posrednika.

Ker ne želite hraniti in negovati svojih demonov, ampak jih izganjati in pregnati. Lahko izberete svetlobo, dobroto, ljubezen, plemenitost, saj je to hrana za vaše bitje in dušo. Lahko pa izberete demonsko hrano – strah, dvom, laži, izdaje, obup, negotovost.

via GIPHY

Ko nekdo prebudi vaše demone in ko se srečate z njimi, se jim zahvalite za lekcijo, se obrnite in odidite.

Najdite nekoga, ki ne preizkuša vaših vrednot, ne tepta vaših meja. Ampak nekoga, ki v vas vidi vrline, ki vas občuduje, spoštuje in verjame v vas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.