fbpx

Božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor

Tudi letos nas bodo v SNG Maribor razvajali z božično-novoletnim koncertom hišnega simfoničnega orkestra. Pripravite se na nepozabni glasbeni dogodek in sebi ter najdražjim polepšajte praznične decembrske dni.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Velika dvorana SNG Maribor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
25,00 €

Letošnji božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor nam bo postregel z nekaterimi najbolj znanimi melodijami dunajskih mojstrov polke in valčka, tem pa se bodo pridružile tudi plesno razgibane skladbe po motivih vročekrvne ciganske glasbe. Prav ta je bila večkrat neusahljiv navdih mnogih velikih skladateljev operne in simfonične glasbe.

PREBERITE ŠE: Božični koncert pred magistratom 2016

Simfoničnemu orkestru SNG Maribor se bodo pridružili štirje pevski solisti in ljubljenci opernega občinstva Petya Ivanova, Guadalupe Barrientos, Martin Sušnik in Jaki Jurgec. Poleg opernih solistov pa se bo s ciganskimi melodijami predstavila tudi koncertna mojstrica Oksana Pečeny Dolenc.
Pridružite se na tem nepozabnem glasbenem dogodku in si polepšajte praznične decembrske dni.

Dodatne Informacije

Dirigent: Simon Krečič
Solisti: Petya Ivanova, sopran, Guadalupe Barrientos, mezzosopran, Martin Sušnik, tenor, Jaki Jurgec, bariton, Oksana Pečeny Dolenc, violina

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.