fbpx

Brazilian Edelweiss: rastlina z žametnimi listi, ki si jo boste takoj zaželeli v svojem stanovanju

Sinningia leucotricha ali Brazilian Edelweiss je rastlina, ki spada v družino sukulent. Ni tako pogosta, zato vedno razveseli vsakogar, ki jo vidi. Specifična je zaradi svojih mehkih listov, ki spominjajo na dlako, zato jo boste takoj želeli pobožati kot hišnega ljubljenčka.

Srebrni listi lahko zrastejo do 15 cm v višino in 10 cm v širino, rožnati cvetovi pa se pojavijo pozno spomladi in zgodaj poleti. Po cvetenju odpadejo tudi njeni listi, saj rastlina preide v fazo mirovanja, vendar se ne vznemirjajte – spet bo zrasla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Craig Miller-Randle (@craigmilran)

Brazilian Edelweiss ima rada polsenčne kraje, a tudi rahlo posredno svetlobo. Odgovarja ji vlažna zemlja, vendar ne pregreta. Lahko preživi, če jo pozabite zaliti, ne bo pa preživela, če se popolnoma posuši. Med mirovanjem močno zmanjšajte ali celo ustavite zalivanje. Všeč ji je, če lahko črpa potrebno vlago iz odcednega dna, pri zalivanju pa pazite, da ne zalivate listov, temveč samo zemljo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Plants (@justplantaesthetics)

Oboževali jo boste vsi ljubitelji sukulent, še posebej tistih nenavadnih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shirlene 🐾🪴 (@thepawtedjungle)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boe (@boetanica)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!