fbpx

Bugatti Rimac: velikana sta se združila

Foto: Rimac
Zadnjič posodobljeno: :

Hrvaška zvezda električnega pogona Rimac, francoski izdelovalec superšportnikov Bugatti in nemški Porsche, so sklenili skupen dogovor in ustanovili novo podjetje Bugatti Rimac.

Na eni strani izdelovalec enih izmed najboljših električnih avtomobilov na svetu- Rimac in na drugi strani izdelovalec enih izmed najboljših in tehnično najbolj dovršenih ″old school bencinarjev″- Bugatti. Vsak na svojem področju povzemata pojem pionirja, inovatorja in pravzaprav predstavljata dva ekstremna pola avtomobilske industrije. Zdaj sta si podala roke in se povezala v novo podjetje, ki se bo imenovalo Bugatti Rimac.

Porsche, Rimac in Bugatti so se dogovorili, da bo sedež novega podjetja Bugatti Rimac v hrvaškem Zagrebu, sedež podjetja Bugatti pa ostaja v francoskem Molsheimu. Z novo povezavo ima zdaj podjetje Rimac v lasti 55% podjetja Bugatti Rimac, ostalih 45% podjetja pa si lasti nemški Porsche. Poleg tega, si Porsche lasti še 24% podjetja Rimac, v katerega so v mesecu marcu vložili 83 milijonov evrov.

Bugatti Rimac bo v začetku proizvajal dva avtomobila, 16-valjnega Chirona, ki bo še vedno zastopan pod znamko Bugatti in pa električnega superšportnika Nevero, ki bo nosil značko Rimac. V prihodnje si lahko obetamo avtomobile, ki bodo plod skupnega znanja, najverjetneje pa bo šlo za hibride, oziroma povsem električne avtomobile.

Dodatne Informacije

rimac-automobili.com
bugatti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!