Fisker Ocean: potrjen prihod in še več moči

Zadnjič posodobljeno: :

Pri Fiskerju so potrdili, da bo imel prihajajoči električni Fisker Ocean še več moči, uporabljal silikonsko-karbidni konverter in imel močno spremenjeno sklopko.

Henrik Fisker, prvi mož proizvajalca električnih avtomobilov Fisker, je napovedal, da bo imel prihajajoči Fisker Ocean kar 400 kW (536 KM) moči. Za pogon bosta skrbela dva elektromotorja, ki bosta hkrati omogočala tudi štirikolesni pogon. Več podrobnejših informacij bo znanih meseca novembra, je padoa zdaj znano, da bo imel Ocean med 402 in 483 kilometri dosega, njegova 80 kWh baterija pa se bo preko hitrega polnjenja, napolnila že v 30 minutah (od 15 do 80% napolnjenosti).

Spodbudna novica je, da je Fisker dosegel dogovor z Magno, ki bo proizvajala model Ocean v Evropi. S tem si lahko obetamo prisotnost Fiskerja na evropskem, morda pa tudi na slovenskem trgu. Med drugim pri Fiskerju obljubljajo posebne različice modela Ocean, izmed katerih naj bi en namenjen papežu, razmišljajo pa tudi o različicah, ki bi bile namenjene reševanju ali pa celo za uporabo v vojaške namene.

Dodatne Informacije

fiskerinc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!