Vodnik po čustvenem neredu: 3 pomembni koraki za osebno rast

Foto: Pars Sahin / Unsplash

Pospravite čustva, občutke, predvidevanja. Odstranite nepotrebne stvari, ki vas potiskajo v slabe odločitve.

Ne morete biti popolni, ne glede na to, kako močno se trudite izboljšati svoje lastnosti in zgraditi tistih, ki vam manjkajo.

Ne izhajate iz predpostavke, da je z vami nekaj narobe in da niste dovolj dobri. Od te točke lahko preidete iz notranjega v zunanji konflikt, saj boste nenehno v konfliktu, s sabo in z vsemi okoli sebe.

Če si nenehno prizadevate zgraditi duševno stabilnost, da bi bili pogumni, močni, samozavestni in magnet za nasprotni spol, boste verjetno slejkoprej postali čustveno poškodovana oseba.

Ne morete se izogniti in ignorirati pomembnosti čustev. Morda dobro delujete v kaosu in neredu, toda čustveni kaos je čisto nekaj drugega. Tam ne slišite ničesar razen brenčanja in ne čutite ničesar razen pikov, strahu in bolečine.

Ni popolnosti! Bodi nepopolno popolna. Foto: Taylor Heery / Unsplash

Če poskušate postati neobčutljivi, je tako, kakor da bi bili v oklepu ves čas, tudi ko spite. Ne morete se sprostiti z oklepi na sebi, torej ne morete rasti in razvijati svojih sposobnosti, če se izogibate občutkom.

Ne morete zrasti brez čustvenega nereda. Brez kaosa in brez nadzora.

Kaj lahko naredite?

Sprejmite se

Sprejmite sebe in svoje misli ter občutke, to je prvi korak osebnostne rasti. Ko sprejmete to, kar ste, prepoznate svoje slabosti in pomanjkljivosti, boste lahko cenili svojo vrednost kot prednost. In boste lahko okrepili svoje slabosti ali pa jih celo preoblikovali v moč, iz katere boste črpali modrosti.

Prenehajte zanikati in zavračati čustva, ki vas motijo. Nehajte bežati pred svojimi strahovi. Soočite se z občutkom krivde in poskusite razumeti, da to ni celotna resnica.

Občutek praznine izhaja iz potrebe po udobju, varnosti, potrditvi in ​​nobena čustvena intenzivnost ga ne bo pokrila. Nihče vas ne bo potolažil in vam dal tistega, kar potrebujete. Sami se odločite, kaj želite za svoje življenje.

Bodite organizirani

Kot pri velikem čiščenju – svoja čustva, okolje in misli razdelite na dva kupa. Na enem naj bo tisto, kar želite ohraniti in na drugem česa se morate znebiti. Ko boste videli, kaj vam je potrebno in česa ne potrebujete, boste videli, kaj vam jemlje energijo.

Odstrani stvari, ki te omejujejo. Foto: Velizar Ivanov / Unsplash

Obdržite vse, kar vas krepi in dvigne, in zavrzite vse, kar vas prizadene in boli. Najtežje je spoznanje, da nočete zavreči nekaterih nepotrebnih in obremenjujočih stvari (vzorci vedenja, ljudje, reakcije, navade), ker ste nanje navezani, čeprav vas izčrpajo in potiskajo na dno.

Zberite pogum in opustite tisto, česar ne potrebujete, ne glede na to, kako ste na to navajeni ali navezani. Za vsak majhen premik boste dobili občutek lahkotnosti in osvobojenosti.

Ne borite se proti vsemu

Spustite svojo notranjo stražo. Sprejmite življenjske udarce. Padajte. Spustite ponos, to je neizmerno težka prtljaga. Namesto boja se odločite za vrednost, svobodo, nove izkušnje…

Vsak boj je v bistvu boj s samim seboj. Ne želite se boriti sami s seboj! Raje rastite!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!