Café bombón ali bonbon kava je fantastična kava iz Španije, ki vas bo očarala ob prvem požirku!
Kava je priljubljena pijača v skoraj vsaki kulturi, vendar jo v različnih državah pijejo na različne načine. Café bombón ali bonbon kava je v Španiji izjemno priljubljena, tradicionalno pa jo sestavlja espresso, pomešan s sladkanim kondenziranim mlekom. Različice te kave lahko poleg Španije najdemo tudi v nekaterih azijskih državah, kot so Tajska, Singapur in Malezija. In medtem ko v Španiji espresso pomešajo s sladkanim kondenziranim mlekom, v Aziji namesto espressa pogosto uporabljajo mleto kavo. To je zelo podobno ledeni kavi v vietnamskem slogu, ki je prav tako narejena iz sladkanega kondenziranega mleka.
View this post on Instagram
Verjetno ste že ugotovili, da je ravno kondenzirano mleko glavna sestavina tega kavnega napitka. Postrežemo ga v steklenih skodelicah, tako da lahko jasno vidite plastenje kave in mleka. Café bombón ali bonbon kava najverjetneje v naših kavarnah ne boste našli (če veste, kje se dobi, nam prosim sporočite), lahko pa jo enostavno pripravite doma. Vse, kar potrebujete, je espresso in sladkano kondenzirano mleko v enakih razmerjih.
Recept: café bombón ali bonbon kava
V kozarec najprej nalijte espresso. Kot smo že omenili, bo najbolje, da napitek pripravite v stekleni skodelici, da vidimo plastenje kave in mleka. Po nalivanju espressa kozarec previdno napolnite s sladkanim kondenziranim mlekom.
Celoten postopek lahko naredite tudi obratno, tako da v kozarec najprej nalijete kondenzirano mleko, nato pa na vrh dodate espresso. In to je to! Pa veliko užitkov vam želimo!
View this post on Instagram