fbpx

Carapace: najbolj luksuzna jahta na svetu se lahko spremeni v podmornico

Carapace

Carapace je koncept luksuzne 'dvoživke', ki je superjahta in podmornica v enem.

Konceptna Carapace je plod industrijske oblikovalke Elene Nappi. Kombinacijo superjahte in podmornice vidi kot prihodnost navtike, saj je po njenem mnenju prihodnost ravno v povezovanju luksuza, ki smo ga deležni na jahti, in zasebnosti, ki nam jo ponujajo morske globine. Carapace je dolga 78 metrov in se lahko potopi do globine 300 metrov. Potopljena lahko ostane do 10 dni, pri tem pa omogoča nepozaben pogled na življenje pod morsko gladino. Carapace bo poganjal dizel-električni hibridni motor, struktura pa bo narejena iz lahkega aluminija.

Carapace
Carapace

Na Carapace bomo našli tri ‘nadstropja’, na njih pa kabine za goste, kotiček za oddih, wellness center, bar in še kaj. Superjahta bo primerna za zaseben oddih ali za poslovna srečanja, pri katerih je zaželena popolna tajnost. Vprašanje je, ali bo Carapace kdaj le ugledala luč sveta in postala kaj več kot koncept. V tem trenutku tehnologija še ni dovolj razvita za tako obsežen projekt. In tudi če bi bila, bi bila cena takega plovila po vsej verjetnosti na stotine milijonov evrov.

Galerija: Carapace

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!