fbpx

CES 2016: Audi z vizijo notranjosti, ki jo prežema futurizem

Audi s svojo vizijo notranjosti avtomobila

Avtomobili postajajo vse bolj futuristični. In Audi je z vizijo notranjosti svojih bodočih jeklenih konjičkov, ki se jim obetajo večji zasloni, povezljivost, avtonomna vožnja in futurizem vsepočez, naslednji, ki je skočil na ta vlak. Novosti je predstavil na sejmu zabavne elektronike CES 2016 in tako vzel še malce več vetra iz jader bližajočega se avtomobilskega avtosalona v Detroitu. Avtomobili namreč vse bolj postajajo tehnološke igračke.

Nemški Audi je na sejmu zabavne elektronike CES 2016 predstavil vizijo notranjosti svojih bodočih avtomobilov. Zakaj se ni odločil počakati na avtosalon v Detroitu, je jasno takoj. Rdeča nit novosti avtomobilov danes so namreč tehnologija, samodejna vožnja (vodilni motiv večine študij), digitalni futurizem, povezljivost, in Audi ni izjema.

Audi v prihodnost s futuristično armaturno ploščo in na dotik občutljivim volanskim obročem.
Audi v prihodnost s futuristično armaturno ploščo in na dotik občutljivim volanskim obročem.

Novosti je predstavil na dopolnjeni študiji Q6 e-tron Quattro, ki jo bo prvi posvojil novi Audi A8. Med drugim bo to povezava s široko paleto prenosnih, v internet povezanih platform. Prek vmesnika bomo lahko (podobno kot pri Volkswagnovem Budd-eju) nadzorovali dogajanje v stanovanju, od daleč upravljali povezane naprave, ukazi pa bodo šli tudi v obratni smeri, torej bomo lahko od doma preverjali status avtomobila, ga odklepali/zaklepali, vklopili gretje/hlajenje ipd.

PREBERITE ŠE: CES 2016: Volkswagen Budd-e: sloviti Bulli za 21. stoletje


Med novostmi ne gre spregledati sistema Audi Fit Driver, ki skrbi za dobro počutje in zdravje voznika. Avto se bo namreč povezal z voznikovo nosljivo napravo (pametno uro, zapestnico), ki meri telesne funkcije, in jih primerjal z informacijami o prometu in vremenu. Tako bo prepoznal voznikovo počutje in posledično prilagodil svoje delovanje. Med ”ukrepi” bodo masaža sedežev, prilagoditev temperature, svetloba in delovanje infotainment sistema (npr. menjava zvrsti glasbe).

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.