fbpx

CES 2016: robotski potovalni kovček, ki sledi zvesto kot pes

Robotski kovček, ki vam sam sledi

Podjetje NUA Robotics je na sejmu zabavne elektronike CES 2016 predstavilo robotski potovalni kovček, ki deluje v navezi s pametnim telefonom. Za sledenje zgolj zaženete namensko aplikacijo, da se telefon in kovček povežeta, in kovček vam bo sledil zvesto kot pes ter se pri tem spretno izmikal oviram.

Izraelski NUA Robotics je zasnoval robotski potovalni kovček, ki je vaš osebni postrešček, saj za prenašanje ne potrebuje vaše pomoči. Vse, kar zahteva, je, da se prek brezžične povezave Bluetooth in pripadajoče aplikacije poveže z vašim pametnim telefonom, in že vam bo sledil zvesto kot pes. Podjetje je inovacijo predstavilo na lasvegaškem sejmu CES 2016, kjer kar mrgoli novosti, ki nam bodo dodatno olajšale življenje.

PREBERITE ŠE: Luksuzni kovčki Rimowa Topas sijejo v novem bakrenem odtenku

Robotski kovček vam sprosti obe roke in vso težko delo opravlja namesto vas.
Robotski kovček vam sprosti obe roke in vso težko delo opravlja namesto vas.

Povezava robotskega potovalnega kovčka z vašim pametnim telefonom prinaša še druge prednosti. Med drugim kovčka ne boste nikoli izgubili, saj vam bo sporočal svojo lokacijo, vgrajen pa ima tudi alarm proti kraji. Za uspešno delovanje uporablja kamero s senzorji, sledi pa vam lahko na ravnih površinah, kot so terminali na letališčih. Če bo NUA Roboticsu uspelo kovček spraviti od prototipa do serijske proizvodnje, vam morda nikoli več ne bo treba nositi kovčka! Poleg sledenja naj bi vam ta tudi polnil mobilne naprave. Podjetje pa želi tehnologijo kasneje uporabiti tudi drugje, na primer pri nakupovalnih vozičkih.

Robotski potovalni kovček v akciji:

Dodatne Informacije

Več informacij:
unbouncepages.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!