CES 2017: kaj nam bo prinesel največji tehnološki dogodek leta CES 2017 – Las Vegas

CES (Consumer Electronics Show) 2017 je vsekakor največji tehnološki dogodek leta. In kot se spodobi, se odvija v mestu, kjer je vse mogoče, v Las Vegasu. Čarobna kulisa sanjačem prihodnosti omogoči nepojmljiv vpogled v prihodnost tehnologije in trendov, ki bodo obnoreli množice. Kar se zgodi v Vegasu, ne ostane v Vegasu, saj CES pomeni praktično predstavitev stvari, ki se bodo znašle na prodajnih policah v naslednjih mesecih. Tovornjaki novih pripomočkov, gadgetov, računalnikov, novih pametnih telefonov so že na poti. Predstava že pripravljena. Tudi zato vam razkrivamo novosti nekaterih najpomembnejših igralcev. Predstava pogleda v prihodnost se začne v torek 3. januarja. Bodite pripravljeni in novosti spremljate na CityMagazine.si.

Za geeke je CES kot romanje v Meko. Začetek leta v mestu, ki nikdar ne spi. In tako v 5 dneh CES razkrije trende na področju tehnologij. Mnogi proizvajalci pokažejo in testirajo svoje ideje, ki postanejo materija šele čez leta. CES (Consumer Electronics Show) is the place to be, v kolikor ste kakorkoli povezani s tehnologijami in trendi.

CES 2017 – Kdaj in kako

Letošnja razstava CES 2017 bo potekala od 3. januarja do 8. januarja 2017, a bo večina novosti predstavljena v prvih dveh dneh. Uradne tiskovne konference bodo torej 3. in 4. januarja in takrat pravzaprav pričakujemo vse večje tehnološke novosti. Sejem pa se za ostale smrtnike odpre šele 5. januarja.

Po abecednem redu vam predstavljamo nekatere ključne igralce, od katerih pričakujemo največ novosti.

ASUS – Zenovation

Asus bo v sredo 4. januarja (ob 19.30) predstavil celo linijo novih ter prenovljenih izdelkov. Blagovna znamka Zen, ki obsega segmente pametnih telefonov, prenosnikov in tablic, bo tako dobila nov nabor in prenovljene stare izdelke.
asus.com

B&O Play


B&O je skrivnosten glede svojega novega izdelka, ki bo v središču dogajanja. Vendar ugibamo, da gre za sistem, namenjen pametnemu domu, ki bo med sabo povezoval prostore in akustiko. Vsekakor primerno za leto 2017.
bang-olufsen.com

BlackBerry

Kanadski proizvajalec telefonov, ki se je zadnja leta izjemno namučil s sledenjem trendom, bo predstavil zadnji telefon, ki je bil razvit v okviru njihovega razvojnega oddelka. Pred kratkim so namreč predali proizvodnjo podjetju TLC, ki bo slavni blagovni znamki zagotovilo vse. Od dizajna do tehnologij.
global.blackberry.com

BMW

BMW bo na CES 2017, kar je praktično edina znana informacija, saj so pri Bavarcih izjemno skrivnostni. Sklepamo lahko, da bo šlo za tehnično precej prenovljenega i3 oziroma lahko glede na govorice pričakujemo celo kakšno večje presenečenje, kot je na primer nova modelna linija znamke I.

BMW - dobro skirva presenečenje letošnjega CES 2017.
BMW – dobro skriva presenečenje letošnjega CES 2017.

bmw.com

BOSCH

Bosch ne bo predstavil kakšne nove linije hišnih pripomočkov, temveč se posveča viziji pametnega doma in mesta. Seveda je v ospredju povezljivostna mobilnost.
bosch.si

Faraday Future

Faraday Future je ena od najmlajših blagovnih znamk, ustanovljena šele leta 2014. Tokrat bo predstavila svojo prihodnost. Ukvarjajo se namreč z inteligentnimi električnimi vozili in po novem sodelujejo tudi s formulo E. Pričakujemo lahko njihov prvi komercialni izdelek. Električni avtomobil, ki bo močno konkuriral modelu Tesla X.

Fossil Group

Fossil je potrdil, da bodo njegove blagovne znamke, to so Diesel, Fossil, Misfit, Michael Kors, Skagen in Emporio Armani, predstavile nove nosljive naprave prav na letošnjem CES-u. Predstavili pa bodo tudi novo blagovno znamko, seveda, povezano s tehnologijami.

Nas bo presenetila nova blagovna znamka s stilom?
Nas bo presenetila nova blagovna znamka s stilom?

Honor (Huawei)

Honor bo ekskluzivno in globalno predstavil nov telefon prav na CES 2017. Več podrobnosti pa žal ni znanih.
hihonor.com

HTC

Stavi na navidezno resničnost, zato bo razkril novo različico Viva 2. Posebnost naj bi bila, da bo Viva 2 deloval popolnoma brezžično.
htc.com

Hyundai

Hyundai bo predstavil svoja električna vozila ter druge povezljivostne sisteme v svojih sodobnih vozilih. Tudi svojo prenovljeno aplikacijo Blue link.
hyundai.si

Intel

Intel pripravlja nekaj velikega. Zato bo predstavitev z naslovom  “Pushing the boundaries of technology to power amazing experiences” po vsej verjetnosti govorila o tehnologijah v oblaku (oblačnih tehnologijah) ter novih načinih izkoriščanja procesorske moči vseh naprav, povezanih v tak virtualni megaračunalnik.
intel.com

LG

Stavi na pametni dom in pametne gospodinjske naprave, ki bodo uporabljali UI. To pomeni, da se bodo naprave prilagajale vašemu življenjskemu slogu in vašemu domu. Načrtujejo nov robotski sesalnik, pralni stroj ter klimatsko napravo. Vsako seveda s svojim inteligentnim sistemom učenja. Seveda LG ne ostaja aktiven le na tem področju, ampak bo predstavil nove izdelke s področja zabavne elektronike.
lg.com

Microsoft

Se močno koncentrira na navidezno resničnost, zato lahko sklepamo, da bo na CES 2017 predstavil prve široko uporabniške izdelke, povezane z navidezno resničnostjo. Takšne, ki jih boste lahko uporabljali vsak dan pri svojem delu in niso namenjeni le igranju iger.
microsoft.com

Samsung

Še ne bo predstavil nobenega novega telefona. To se bo predvidoma zgodilo konec februarja v okviru Mobilnega kongresa v Barceloni. Zato se bodo skoncentrirali na svoje druge izdelke. Predstavili bodo močno izboljšano linijo zvočnih naprav. Močno izboljšan pametni sesalnik (Powerbot VR7000) in veliko drugih malenkosti. Ne dvomimo pa niti o kakšnem še nerazkritem presenečenju.
samsung.com

Sony

Sony naj bi predstavil novo serijo pametnih televizij s tehnologijo OLED. Prav tako lahko pričakujemo predstavitev novega pametnega telefona. Govorice ne potihnejo, da naj bi to bila 4K Xperia. Nekoliko izboljšana različica lanske – prvega telefona z resolucijo 4K.
sony.com

Volkswagen

Kot se spodobi, Volkswagen stavi na električna vozila in naj bi prav na CES 2017 predstavil električni dostavnik oziroma enoprostorec kot študijo, ki naj bi kmalu postala resničnost. Prav tako naj bi predstavil nov sistem upravljanja z elektronskimi sistemi vozila, ki temelji na gestah – podobno kot poskušajo pri BMW.
volkswagen.si

Vsekakor bo poleg navedenih novosti še kopica zanimivosti, ki nam jih seveda še niso razkrili. Zato bomo z veseljem pogledali v Las Vegas in za vas poročali o novostih 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!