CES 2019: Novus, sanjko minimalistično električno kolo

Zadnjič posodobljeno: :

Novosti na vsakoletnem sejmu CES 2019 je ogromno, še posebno pa nas je pritegnil minimalistično oblikovan Novus, ki je hibrid med električnim kolesom in električnim motornim kolesom.

Nemško podjetje Novus je na sejmu CES 2019 predstavilo istoimensko električno idejo, ki je hibrid med električnim motornim kolesom in električnim kolesom. Zasnova Novusa je izredno lahka in minimalistično oblikovana. Novusa sta si zamislila industrijska oblikovalca René Renger in Marcus Weidig, ki sta si želela ustvariti nov tip električnega kolesa.

Prvo kar opazimo pri Novusu, je njegov minimalizem. Večino stvari, potrebnih za upravljanje električnega kolesa je skrito v okvir, ki je narejen iz enega kosa in povezuje med seboj prednji in zadnji del. Zadnje vzmetenje, ki uporablja zračne blažilnike, je prav tako vgrajeno v okvir kolesa. Kolo aktiviramo s pritiskom na ročico, ki se nahaja na mestu, kjer bi v drugačnih razmerah našli posodo za gorivo.

Novus
Novus

Električno kolo poganja elektromotor z 19 konjskimi močmi, ki priskrbi 200 njutonmetrov navora in se nahaja v zadnjim kolesu. Celotno kolo tehta zgolj 38,5 kilogramov. Za polnjenje baterije od 0-80% potrebujemo okoli uro časa. Novusova najvišja hitrost znaša 100 km/h in nas lahko popelje 100 kilometrov daleč. Baterija je prav tako nameščena v okvir kolesa. Novus je trenutno še v konceptni različici, a tudi ko doživi serijsko proizvodnjo ne bo poceni. Cena kolesa znaša preko 30.000 evrov, kar je kljub minimalizmu in všečnimi številkami, veliko.

Galerija slik: Novus

Dodatne Informacije

Več informacij:
novusbike.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW iX: nenavaden BMW za elektrificirano prihodnost