CES 2020: povsem modularna akcijska kamera Insta360 One R

Akcijska kamera Insta360 ONE R

Kamera Insta360 One R, ki je bila predstavljena na sejmu CES 2020, omogoča posnetke 4K, pa tudi tiste 360-stopinjske.

Tekmi za najboljšo akcijsko kamero se je pridružilo še podjetje Insta360. Čeprav ima v svojem repertoarju že nekaj drugih akcijskih kamer, novi model One R zagotovo najbolj izstopa. Ta model, ki je bil predstavljen na sejmu CES 2020, ponudi prav zanimivo lastnost: modularnost. Tega se je na več področjih lotevalo že kar nekaj podjetij, a so vsi poskusi na koncu klavrno pogoreli. Insta360 pa po našem mnenju ponuja dovolj dovršen paket, da bi dejansko utegnil prepričati večje število uporabnikov.

Kot rečeno, bo nova kamera One R modularna. Sestavljena bo iz treh delov: iz baterije, iz ohišja s procesorjem, vhodom za spominske kartice in izhodom za USB ter iz leče. Pri slednji je mogoče izbirati med običajno, ultraširoko lečo za posnetke v ločljivosti 4K/60 sličic ter med lečo za 360° posnetke ločljivosti 5,7K. V prihodnosti se nadejamo še tretje ultraširoke leče, ki bo nosila optiko firme Leica, se bohotila z večjim senzorjem (velikosti 2,54 cm) in snemala v ločljivosti 5,3K. Vse tri leče bodo snemale v RAW-formatu in bodo stabilizirane s funkcijo FlowState. Tovrstna stabilizacija bo pripomogla tudi k izjemno dobrim nočnim posnetkom. Celotna naprava je kljub modularnemu dizajnu vodoodporna do 5 metrov.

Nočna fotografija s akcijsko kamero Insta360 ONE R
Nočna fotografija s akcijsko kamero Insta360 ONE R

Daleč največ hvale je deležen programski del Insta360 izkušnje, saj naj bi bila aplikacija za uporabo sila preprosta. Vgrajen AI celo sam pregleda posnetek in predlaga najboljše kadre. Laiku pomaga z nasveti, kako naj neko stvar posname in koliko posnetkov potrebuje za smiselno dolg končni posnetek. Cena za Twin Edition, v kateri dobimo obe leči, tako 4K kot 360°, stane 480 dolarjev. Posamično je 4K Edition 300 dolarjev, 360 Edition pa 450 dolarjev. Leča 1-Inch Edition, ki jo bo krasil tudi logo podjetja Leica, pa bo stala 550 dolarjev.

Akcijska kamera Insta360 ONE R in njene verzije
Akcijska kamera Insta360 One R in njene različice

Dodatne Informacije

Več informacij:
insta360.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je Xbox Series S: Microsoft razkril svoj najmanjši Xbox