fbpx

Chipolo – novi gadget za pozabljivce – slovenski startup

Chipolo

Izgubljeni ključi, mobitel ali denarnica, to sedaj ni več problem. Z novim pametnim obeskom Chipolo bomo hitro našli svoje izgubljene ali založene stvari. Chipolo je slovenski startup!

Chipolo, ki je v celoti plod slovenskega znanja, je majhen, plastični, pametni obesek, katerega lahko pripenjamo na različne stvari, pa najsi bodo to ključi, torba, nahrbtnik … Ko se izgubijo, je vse kar potrebujemo, naš pametni mobilni telefon, na njem pa aplikacija, katera nam pokaže koliko daleč od nas so naše stvari in z njimi obesek. Chipolo ima doseg do 60 metrov in si zapomni svojo zadnjo lokacijo.

To pa ni vse – gadget ima tudi alarm in senzor temperature, zato lahko vemo ali smo pozabili stvari notri ali nekje zunaj. Zadeva pa deluje tudi v obratni smeri, če ne vemo, kje smo pozabili svoj pametni telefon, lahko s pomočjo napravice sprožimo zvok na našem telefonu. Pametni obeski Chipolo so na voljo v devetih različnih barvah: bela, črna, modra, oranžna, rumena, rdeča, roza, zelena in vijolična. Gadget je kompatibilen s sistemom iOS in Android. Predvidena maloprodajna cena: 35 dolarjev.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.chipolo.net

Podpri Chipolo – slovenski STARTUP na KICKSTARTER-ju

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!