Solid Gold: Najdražje kolo na svetu iz čistega zlata

Solid Gold po videzu bolj sodi v kakšen hip-hop videospot, kot pa na zahteven gorski teren, a 24 karatni 'debeluh' (fat bike) ustreza vsem zahtevanim karakteristikam te ekstremne kolesarske podzvrsti. Redko se zgodi, da ekstrem sreča ekstrem, a za izdelovalca teh koles, The House of Solid Gold, je ekstrem zgolj »another day at the office«*.

Serija Beverly Hills bo štela vsega 13 primerkov. V vsakega bo vloženo skoraj 800 ur ročnega dela, še nekaj pa jih bo šlo v unikatne dotike, kot so ukrojeni sedež, vgraviran podpis avtorja, datum nakupa in zaporedna številka. Kot vsak izdelek iz zlata, bo tudi tega poleg računa pospremil še certifikat avtentičnost.

PREBERITE ŠE: Kolo Yasujiro je vaša žepna raketa

Solid Gold Mountain Bike iz čistega zlata, pa ne bo zgolj okvir kolesa, pač pa domala vsaka komponenta, ki si jo lahko zamislite. Izjema so sedež, ogrnjen v čokoladno rjavo kožo aligatorja, ročaji in del sicer zlatega bidona iz šagrinove kože, ter deli prednjega in zadnjega menjalnika. Tudi logotip bo držal stik s prestižem, saj bo posut s kar 600 črnimi diamanti (6 karatov) in 500 zlatimi safirji (4,5 karatov).

Detajl, ki je že sam po sebi vreden celo premoženje.
Detajl, ki je že sam po sebi vreden celo premoženje.

Če torej niste nesramno bogati in vam kje ne leži kakšen odvečen milijon dolarjev, tolko namreč stane to kolo, bo dovolj da na tem ‘tolstem’ kolesu le popasite oči. Težko boste namreč prepričali ženo oz. dekle, da se zaradi njega zadolžita za celo življenje, pa diamanti na logotipu gor ali dol.

*še en dan v pisarni

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sport Vision odprl največjo interaktivno trgovino s športno opremo v Sloveniji