Brimstone
Kulturni izbor · film

Obstaja kar nekaj filmov, ki so pred samo premiero dvignili veliko prahu, a so potem pogoreli na celi črti. Po drugi strani pa obstaja kar nekaj filmov, ki se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov množicam pred premiero niso prikupili, so pa po ogledu prejeli kopico kritiških pohval kot tudi pohvale gledalcev. Na našem seznamu ne boste našli povprečnega filma. Prav vsi vas bodo ‘zadeli’.

Ti filmi so kot nalašč za par ali skupino prijateljev, ki želijo preživeti vznemirljivi večer. Toda naj vas opozorimo: po teh filmih bo težko zaspati, saj razkrivajo najtemnejše kotičke človeške duše.

Contratiempo (2016)

“Blockbusterji” so zaščitni znak Hollywooda, Francija je znana po komedijah, Španija pa je vodilna v misterioznih trilerjih. S tem žanrom se lahko seznanite kar s filmom Contratiempo, v katerem igra vroči Mario Casas. Brez umetnih dialogov in klišejev. Film s tako močnim koncem, da ga boste želeli ponovno gledati.

Truplo (El Cuerpo, 2012)

Še en španski triler, ki bo pritegnil vašo pozornost. Temna, realistična in dramatična zgodba s koncem, ki vam bo vzel dih.

Colonia (2015)

Film temelji na resničnih dogodkih, hkrati pa dviguje zavest o akutnih družbenih problemih. Kritiki filma sicer niso podvzignili med zvezde, saj pravijo, da se film ni držal enega specifičnega žanra. No, po našem mnenju je to prednost.

Ženska v kletki (Kvinden i buret, 2013)

Dva detektiva raziskujeta zapleten pet let star primer in tako najdeta sled maničnega morilca. Morda zgodba res ni edinstvena, je pa zato edinstvena izpeljava filma. Dansko-nemški film ima odlično igralsko zasedbo, razgibano zgodbo in temno atmosfero s podporo čudovite glasbe.

Fazanarji (Fasandræberne, 2014)

Nadaljevanje filma Ženska v kletki temelji na istoimenskem romanu. Detektiva sta še vedno enaka, film uporablja enak vizualni slog, zgodba pa je drugačna in nima povezave s prejšnjim filmom.

Izginotje (Flaskepost fra P, 2016)

Tretji film o policijskem inšpektorju Carlu Mørcku in njegovem pomočniku Assadu prikaže novo težavno nalogo za detektiva. Tokrat se zgodba vrti okoli ugrabitve otroka, kjer so vpleteni tudi verski kulti in serijski morilec. Ljubitelji skandinavskega noirja že pričakujejo četrti del, ki naj bi izšel še letos.

Al Final del Túnel (2016)

Nepredvidljiv in izjemno privlačen film argentinsko-španske produkcije pripoveduje o invalidu, ki mu uspe prevarati kriminalno združbo. Dobro premišljena zgodba vas bo navduševala do konca. Vključena je tudi prefinjena ljubezenska zgodba, ki je samo češnja na vrhu torte.

Darilo (The Gift, 2015)

Psihološki triler ne prikazuje umorov, bežanja, v filmu skorajda ni akcije. Še vedno pa ohranja čustveno napetost do konca filma. Zaradi odprtega konca filma gledalci obvisijo v zraku, zaradi česar ponovno premišljujejo o svojih občutkih in o likih.

Sledi v snegu (Wind River, 2017)

Zgodba sicer nima nobenega posebnega zapleta, film pa pritegne pozornost s svojo estetiko. Ta navdušujoč film postavlja pomembna vprašanja, kjer sta vsak dialog in vsak prizor vredna zlata. Tudi to je film, ki na površje prinese določena čustva.

Nočne ptice (Nocturnal Animals, 2016)

Film je bogat s stilskimi prizori, množico metafor in težkim psihološkim pritiskom, ki gledalcu ne dovoli, da bi se sprostil. Pravi dragulj tega filma je Aaron Taylor Johnson, ki igra teksaškega norca. Ta je tako prepričljiv, da ga zasovražite ‘na prvi pogled’.

Brimstone (2016)

Epski triler s temno atmosfero in brutalnim nasiljem. Močna igralska trojica – Dakota Fanning, Kit Harington in Guy Pearce – so naredili vse, kar je v njihovi moči, da je ta film izjemen.

Screen Shot 2018-05-03 at 12.09.04 copy Takšna bo 2. sezona serije 13 Reasons Why vg4yds 11 filmov, ki jih morate pogledati, če vam življenje razpada Film Title: Jurassic World: Fallen Kingdom Vsi “blockbusterji”, ki jih boš gledal to poletje Deadpool Majske filmske poslastice · ·