PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Vesolje, neskončna končnost. Zemljani ga aktivno raziskujemo in poskušamo doumeti že več kot pol stoletja. Letos mineva petdeset let od prvih ameriških korakov v vesolju in tako tudi petdeset let, odkar lahko doživimo drug svet skozi čarobno fotografijo. Luna tako ni več rezina švicarskega sira in Jupiter ni več drobna pika svetlobe na nočnem nebu. Danes vam predstavljamo petnajst najslovitejših fotografij vesolja.

Z razvijanjem potovanja v vesolje se je razvilo tudi naše razumevanje nebes. Zahvalimo se lahko stotinam fotografij čudes, ki nam jih nikoli ne bi uspelo videti samo s teleskopom, kaj šele prostim očesom. Le kako bi si lahko predstavljali slavo Saturnovih prstanov, Jupitrovih lun ali pa rojstvo zvezd v oddaljenih galaksijah?

PREBERITE ŠE: SpaceRip: dokumentarni filmi o vesolju, ki jih preprosto morate videti

Medtem ko so nam astronavti pripovedovali o spektakularnem vesolju, so nam vesoljski teleskopi zmogli pokazati svetove daleč, daleč stran. Fotografije galaksij in nebul so tako presenetljive, da bi si lahko zlahka zamislili svet Georgea Lucasa, ki je zaživel skozi sodobno računalniško programsko opremo.
Nekatere podobe vesolja so tako postale slavne in znane in pozna jih skoraj vsak Zemljan.

V fotogaleriji si lahko ogledamo 15 najslovitejših fotografij vesolja.

15. Prvi koraki v vesoljuOdpri galerijo
Prvi zmenek Nova pravila za zmenke, ki so nadomestila stara Halloween in Lambertville Kako daleč gredo Američani za Halloween – najbizarnejše hišne dekoracije Kako zaključiti delovni dan Tako končaš delovni dan, da boš pripravljen na naslednjega Sedenje Vse, kar veste o sedenju, je verjetno napačno!