fake-smile
V zraku · buzz buzz

Iskrenost je najboljša pot, ampak včasih smo tako zaposleni z izkazovanjem naklonjenosti, prijaznosti, vljudnosti in ustrežljivosti, da nismo iskreni sami s sabo in pozabljamo na lastno srečo in blagor, ki si ju zaslužimo vsaj toliko kot drugi. A si ju ne privoščimo, saj po Quorejevi raziskavi sodeč v veliko primerih ne znamo sebi reči da in drugim ne. Kaj vse hlinimo, da nam je všeč, si preberite v nadaljevanju.

Znebite se enkrat že navade nenehnega prikimavanja in strinjanja s stvarmi, ki vam niso po godu. Nedavna raziskava spletne strani Quora je odkrivala prav take, take, za katere se ljudje tako zelo trudimo pretvarjati, da so nam všeč, pa to ne bi moglo biti dlje od resnice. Včasih gremo pri tem tako daleč, da začenjamo že sami sebi verjeti, da jih imamo radi. A v bistvu le trosimo ‘laži’, da z njimi nahranimo pričakovanja drugih in zalivamo splošno sprejete družbene norme.

Potovanje

Seveda je ogledovanje znamenitosti super, a preden pridemo na kraj zločina damo skozi ‘križev pot': pakiranje, rezervacije, prevozi, skrbi, dokumenti, itd.

Žuranje v nočnem klubu

Neudobna oblačila, ure pred ogledalom, pijača draga kot žafran, gneča, vse pogoltnete samo zato, da bi vas opazili. Ne hvala.

Prvo srečanje z njeno/njegovo družino

Ne da bi imeli težave s komunikacijo z ljudmi, ki ste jih pravkar spoznali, a težko se je otresti občutka, da vas njeno/njegovo sorodstvo vseskozi ocenjuje, kot da tekmujete v umetnostnem drsanju in so piruete vaše besede oz. dejanja.

Tek

Danes teče že vsak drugi in zdi se, da imajo ta tip rekreacije vsi radi, a verjemite, da niste edini, ki mu je, več kot odveč, obuti superge.

Občudovanje abstraktne umetnosti

Tovrstna umetniška dela so odprta za različne interpretacije, ampak kolikokrat ste ob njih dejansko kontemplirali in iz njih potegnili kaj več?

Družinske obletnice

Mogoče so zabavne prve pol ure, a zabavo hitro uničijo vprašanja in stavki sorodnikov, ki jih vidite enkrat na sto let, kot so »Kaj počneš v življenju?« in »U, kako si zrasel odkar smo se nazadnje videli.«

Zeleni sokovi

Verjetno ste zeleni od zavisti, ko vidite nekoga, ki se mu je za razliko od vas uspelo izmakniti trendu, ki na krilih zdravja srka ‘ovčice’ kot črna luknja.

Božič

Sam Božični večer je že čudovit, a kaj ko za sabo potegne mesec skrbi, mesec nenormalnega zapravljanja in mesec, ki mu sicer pravijo veseli december, a je vse prej kot to.

Kuhanje

Verjetno nas ni malo, ki imamo na računalniku polno zaznamkov s kuharskimi recepti, a ko pridemo iz službe se ta pester seznam skrči na testenine in omako. Ker, kdo ima pa ves ta čas za kuhanje?

Kuhanje za druge

Čeprav ste dali vse od sebe in pripravili obrok, ob katerem si gostje oblizujejo prste in ‘medmetujejo’, pa vam bo po glavi vedno rojila misel ali morda hrane ne hvalijo samo iz vljudnosti.

PREBERITE ŠE: 7 zmot, ki jih jemljemo za dejstva

Gledanje programa z vsebino namesto resničnostnega šova

Seveda imate radi dober dokumentarec, a proti resničnostnemu šovu ta nima za burek. Ampak treba je vzdrževati videz.

Prebiranje “špehastih” knjig

Branje zares debele knjige je intelektualni sadomazohizem. Vse zato, da v družbi izpadete intelektualec in da se lahko uvrščate med ljudi, ki so to le navzven. Ne sodite knjige po platnici, ker drugi je niso zares prebrali.

Joga

Vse dobro o jogi, a med tečajem le-te ste vedno edini, ki niste padli v zamaknjenost in edini, ki ne ve kaj točno od vas zahteva inštruktor. V resnici je večina v istem zosu, le sebe sodite prestrogo.

Bližina prijateljevih otrok

Pravijo, da je prisrčno, ko se otroci v družbi obešajo nate, te cukajo za rokav medtem ko se pogovarjate. No, v resnici ni. Recimo bobu bob!

Kozarčki tekile

Tekila, limona, sol in grimasa. Univerzalna formula, a če bi lahko spustili četrto sestavino, bi bilo precej bolj tek(n)ilo.

Timsko delo

Je alfa in omega uspešnega podjetja, a ko pomislite na čas srednje šole timsko delo nima preveč pozitivnega prizvoka. Vedno je bil nekdo, ki je vlekel voz in opravil večino dela. In kdo je bi to? Ja vi, seveda!

Veselje ob uspehu drugih

Ni lepših novic kot teh od prijatelja, da je dobil povišico, se preselil v sanjsko hišo in se zaročil, medtem ko je vaše življenje ena velika zmešnjava. Seveda ste srečni zanj. ‘Seveda’.

Prijateljeva oblačila

Kako lepo bi bilo, če bi lahko prijatelju podali iskreno mnenje in dejali, da je srajca obupna in da je sami ne bi nosili tudi, če vam plačajo. V resnici gresta skupaj s to isto srajco iz trgovine. Ker mu pač ‘paše’ kot ulita.

Iskrenost do vas

Če to ni ironija. Medtem ko si želimo, da bi sami lahko bili iskreni, sovražimo, ko je nekdo iskren z nami in nam pred nos pomoli resnico. Ker to boli in nihče ne mara bolečine.


dog-pool-party-lucky-puppy-16 Lucky Puppy: pasji hotel z zabavo na bazenu Foto: Izabela Urbaniak Izabela Urbaniak: idilične otroške fotografije počitnic na podeželju “Summertime” Karl Benz, Mercedes-Benz Mike Frederiqo: slavni ustanovitelji modnih znamk v obliki ikonskih logotipov Foto: Marija Tiurina 7 mačjih smrtnih grehov ilustratorke Marije Tiurine