elijah-o-donnell-gIwF7awY-Q0-unsplash (1)
V zraku · buzz buzz

Ženska prijateljstva so nekaj najlepšega, če so pristna, iskrena in prava. Če med vami vlada spoštovanje, je takšna prijateljstva vredno negovati in vanje vlagati svoj čas in energijo. Ko pa vas prijateljstva omejujejo, vam jemljejo energijo in ste pogosto obremenjeni zaradi težav svojih prijateljic, je čas, da nekaj spremenite.

Prijateljstva naj bi temeljila na zaupanju, spoštovanju in osrečevanju drugega. Ko se v odnose naselijo tekmovalnost, nezaupanje in zavist, je treba razmisliti, ali jih je vredno ohranjati.

5 tipov “prijateljic”, ki to NISO …

1. Prijateljica, ki izgine in se znova pojavi

Kadar imaš težave in potrebuješ pogovor, je ni nikoli ob tebi. Nato pa se naenkrat pojavi, ko si prebrodila najhujšo stisko. Ne moreš se zanesti nanjo, saj s tabo slavi le zmage, ob nesrečnih dogodkih pa je nikjer ni. Takšne osebe najbrž ne potrebuješ v svojem življenju.

2. Patološka lažnivka

Nekateri ljudje lažejo, kar je tistim, ki cenijo iskrenost, težko sprejeti. Če odnosi temeljijo na zaupanju, bo težko ohraniti prijateljski odnos z osebo, ki laže.

3. Pripovedovalka zgodb

Vse se vrti okoli nje. Redko prisluhne drugim in hitro preusmeri pozornost nase. Prijateljstvo temelji na vzajemnem spoštovanju, ne na občudovanju ene osebe.

4. Zmagovalka

Kadar je prijateljica srečna, je to nekaj najlepšega. Njeni uspehi so tvoji uspehi. Težave se pojavijo, če je nenehno obremenjena z uspehi in imaš ob njej občutek, da tekmuje s tabo. Če vsak tvoj uspeh preglasi s svojim, potem najbrž ni prava prijateljica.

5. Zapeljivka

Nenehno se spogleduje in v vsaki situaciji poskuša očarati ljudi. Bodi previdna, če se ne zna zadržati pri osvajanju. Zna se zgoditi, da bo kmalu osvajala tvojega fanta.

Lestvica blaginje 2015 Lestvica blaginje 2015: Kako visoko se je znašla Slovenija? Pari Srečni pari pri spolnosti upoštevajo kvaliteto, ne količine Facebook se je odločil pomagati vsem nesrečnežem, ki se trudijo preboleti razpadlo zvezo Facebook nam pomaga preboleti razpad zveze Vodje 10 novih resnic, ki jih upoštevajo sodobni vodje ·