Podaljšajte si vikend
V zraku · buzz buzz

Vsako nedeljo zvečer nas večina že začne odštevati čas do novega vikenda. Je že prav, da vikend traja tako malo časa, da se ga vedno znova toliko bolj veselimo, a včasih bi se kaj več kot dva dneva še kako prileglo. Žal le redko zaradi kakšnega praznika dočakamo podaljšan vikend, a obstajajo načini s katerim lahko navidezno podaljšaš vikend. Zaradi tega se boš na delovno mesto ali v šolske klopi vrnil bolj spočit, čeprav bo imel vikend še vedno samo 48 ur. Preveri, s katerimi sedmimi triki to storiš.

Se tudi tebi dogaja, da se vsako nedeljo čudiš, kako je lahko vikend minil tako presneto hitro!? Ker nas podaljšan vikend doleti le redko, čeprav bi si ga vsi želeli vsak vikend, smo vam pripravili 7 trikov, s katerimi ga boš navidezno podaljšal. Zaradi tega se ti potem tudi delovni dnevi ne bodo več vlekli kot čreva, saj boš precej bolj spočit in se boš lažje in z več elana odpravil novim izzivom naproti.

PREBERITE ŠE: Ideje za opremljanje doma: 10 popolnoma belih sob

1. Zbudi se takrat kot običajno

Največja napaka je prepričanje, da je vikend idealen čas za neskončno poležavanje v postelji. Ko storiš to, tvoje telo ne le vržeš iz ritma, ampak se s tem posloviš od dragocenega časa, ki bi ga lahko izkoristil za kaj boljšega. Pojdi spati bolj zgodaj, razen, če ti je do žuranja. Če, potem sledi naslednjemu nasvetu.

2. Pojdi ven v petek zvečer

Ko v petek pomahate delu v slovo (ali pa tudi ne, ker verjetno nista ravno prijatelja) pojdite v ”lajf”. Nikar ponočevanja ne prestavljajte na sobotni večer, saj boste s poležavanjem v soboto zjutraj ubili dve muhi na en mah. Spanec po prekrokani noči boste namreč združili s prepotrebnim počitkom po napornem tednu. Zakaj bi dvakrat plačevali davek utrujenosti, ko pa ga lahko samo enkrat. Vikend razdelite na tri dele. Na petkovo žuranje, na sobotno okrevanje, nedelja pa naj bo dan, ko počnete kar vam srce poželi.

3. Načrtuj, načrtuj, načrtuj

Vsi smo ujetniki rutine in ustaljenega ritma, ki ga kreiramo okoli delovnega časa in čeprav se zdi, da je vikend edini čas, ko nismo sužnji urnika, je načrtovanje ključ do navideznega podaljšanja vikenda. Če boste aktivnosti dobro načrtovali, se bosta ”vlekla” tudi sobota in nedelja. Kaj boste počeli je vaša stvar, vsekakor pa imejte stvari (obisk prijateljev, restavracije, kina,…) splanirane vnaprej kolikor se le da.

4. Počni več različnih stvari

Ne pristani le za filmski maraton ali ogled filma. Ne beri le knjige. Počni oboje, vmes pa dodaj še kak izlet, obisk koncerta, ogled razstave, kaj dobrega skuhaj, ipd. Več različnih stvari kot boš počel, bolj se ti bo zdelo, da si v 48 ur stlačil več kot je mogoče.

5. Čimprej odkljukaj hišna opravila

Nihče ni velik ljubitelj hišnih opravil (vsaj mi ga ne poznamo), a čiščenje, sesanje in pranje so žal neizogibni. Zato prej, ko imaš to za sabo, bolje bo. Kot smo že dejali, planiraj. Rezerviraj si dve uri v soboto dopoldne in si poišči kar največ pomoči pri družinskih članih. Ko boš zaključil, boš čutil veliko olajšanje, saj boš imel ”frej” cel vikend.

6. Razgibaj se

Namesto, da nedeljski večer nameniš objokovanju konca vikenda in dopustiš, da se začne napetost kopičiti v ramenih in vratu, malce razgibaj svoje ude s kakšno jogo ali raztezanjem, da telo ostane prožno, možgani pa spočiti.

7. Pred spanjem si privošči kopel

Zaključi vikend v slogu- s kopeljo. Naj kopalnica zadiši po eteričnih oljih, kopalna kad naj se bohoti v mehurčkih, prižgi sveče, da te zabava igra svetlobe in senc. Boljšega slovesa od vikenda si ne bi mogel zamisliti. Kopel te bo popolnoma umirila in zazibala v kvaliteten spanec.

3 tipi ljubljenja, ki bi jih morala prakticirati. 3 tipi posteljnih iger, ki bi jih nujno morala prakticirati babica Čudovite življenjske lekcije, kot jih piše “90-letna” Regina Brett Ženske prihodnosti več kot stoletje nazaj Pogled na žensko prihodnosti – iz leta 1902! techinsider Božična večerja s Harryjem Potterjem – pravljica je postala resničnost!