Abarth 595
Utrip mesta · mobilno

Znamka Abarth je znana po tem, da Fiatove avtomobile spremeni v bolj napiljene športne ‘igrače’. Abarth 595 je osnovan na aktualnem modelu Fiat 500, ki ima bolj strupen videz, spremenjeno podvozje in živahnejši motor. Novega Abartha 595 so še dodatno začinili z drznimi barvami in najaktualnejšo Fiatovo tehnologijo.

Novi Abarth 595 bo tudi tokrat na voljo kot kabriolet in v različici s prisekanim zadkom in tudi tokrat bomo lahko izbirali med štirimi različnimi konfiguracijami. Abarth 595 je vstopna različica v svet italijanskih ‘feferonov’. Ima 1,4-litrski turbinski T-Jet motor in 143 konjskih moči, za prenos pa uporablja ročni 5-stopenjski menjalnik. Zunanjost boste prepoznali po športnih odbijačih, 16-palčnih platiščih in veliki odprtini za zajem zraka. V notranjosti boste opazili športno armaturno ploščo in 5-palčni  zaslon na dotik Uconncet.

Naslednji je 595 Trofeo, ki iz motorja z enako prostornino izvabi 158 konjskih moči in je zaradi vgrajenega izpušnega sistema Record Monza  občutno glasnejši. Notranjost je še malce bolj dodelana, saj imamo na razpolago 7-palčni zaslon na dotik, ki ima vgrajeno navigacijo in podporo za pametne telefone. Na voljo ima še Abarthovo telemetrijo, ki jo uporabljamo za analizo prevoženih krogov na pisti in s tem izboljšujemo svojo vozno tehniko.
595 Turismo ima 163 konjskih moči, a je brez športnega izpuha. Ima boljše amortizerje Koni in lažja platišča, ki so oblikovana na način, da pomagajo dodatno hladiti zavore. Notranjost je še bolj športna in ponuja udobje usnjenih sedežev, od opreme pa imamo dodatno na voljo še parkirne senzorje, samodejne brisalce in samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi.

Najmočnejši med Abarthi 595 je model 595 Competizione, ki ima 178 konjskih moči. Ravno tako ima nameščen športni izpuh, školjkaste sedeže Sabelt, vzmetenje Koni in zavorni sistem Brembo. Pri tem modelu je na voljo strupena zelena barva Adrenaline Green, ostale Abarthe 595 pa si lahko opremite s karbonskih prednji ‘spliterjem’ in karbonskimi pokrovi ogledal ali pa celega odenete v  sivo matirano barvo Asphalt Grey Matt.

Galerija slik – Abarth 595

Abarth 595Odpri galerijo

ezgif.com-webp-to-jpg Romotow: futuristična počitniška prikolica se odpre kot švicarski nož Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC Mercedes-Benz EQC: tudi Mercedes po novem 100-odstotno na elektriko Lada 4X4 Vision Lada 4X4 Vision: je to prihodnost terenca Lada Niva? Bürstner Harmony 3 Concept Camper Bürstner Harmony 3 Concept Camper: počitniška prikolica ali hotelska soba? · · · ·