fbpx

Najboljši overland strešni avtomobilski šotori 2020

Overland strešni avtomobilski šotori so postali popularni pri avanturistih, ki so se odpravljali na avature v avstralsko zaledje ter so zaradi varnosti pred plenilci potrebovali varno namestitev na višini oziroma strehi vozila. Zaradi praktičnosti tovrstne namestitve in dejstva, da je šotor postavljen v trenutku, strešni šotori za vozila skokovito pridobivajo na popularnosti. Glavni razlog je praktičnost in vzpostavitev “tabora” v le nekaj minutah. Zato je overlanding in kampiranje na tovrstni način tako zelo popularno. Predstavljamo vam najboljše strešne šotore za overlanding 2020.

Iščete najboljši strešni šotor za avtomobil? Tako imenovani overlanding – overland strešni šotor? Potem dovolite, da vam predstavimo tiste strešne šotore, ki jih je uredništvo izbralo izmed množice ponudnikov in jih je moč kupiti in preizkusiti tudi v Sloveniji. Hkrati pa je za njih mogoče dobiti tudi strokoven nasvet in montažo. Pregledali smo proizvajalce ter njihove najbolj popularne in najboljše modele strešnih šotorov za avtomobile ter cene in možnosti nakupa.

Thule Tepui – strešni šotori

Thule Tepui - strešni avtomobilski šotori - Overland šotori
Thule Tepui – strešni avtomobilski šotori – Overland šotori

Eden glavnih proizvajalcev dodatkov za avtomobile – Thule  – je konec leta 2018 kupil malega butičnega proizvajalca strešnih šotorov iz Kalifornije – znamko Tepui. Tako je nastala sinergija specialističnih izkušenj in moči velike blagovne znamke. Tepui je namreč sinonim za inovativnost in kakovost v segmentu strešnih šotorov za vozila. To znamko tista boste največkrat videli na strehah vozil, saj so njihovi izdelki kakovostni in hkrati cenovno dostopni.

Strešni šotor – Thule Tepui Explorer Kukenam 3

Thule Tepui Explorer Kukenam 3 - strešni šotor.
Thule Tepui Explorer Kukenam 3 – strešni šotor.

Ta strešni šotor predstavlja idealno razmerje med cena in uporabnostjo in je eden najpopularnejših produktov tega proizvajalca. V njem lahko prenočijo do tri osebe na ležišču dimenzij 244x142 cm. Njegova konstrukcija je precej masivna in trajna, saj tehta okoli 60 kilogramov. Uporabljena tkanina je vodoodporna ter zaščitena proti plesnijo. Zaradi res kakovostnih materialov je lahko na strehi vašega vozila daljše obdobje. Tako ni nobenih pomislekov, če ga boste sabo na strehi vozili celo poletje!

KUPI: 1.614,92 €

Strešni šotor – Thule Tepui Explorer Autana 3

Thule Tepui Explorer Autana 3 - strešni šotor
Thule Tepui Explorer Autana 3 – strešni šotor

Primerljiv s šotorom Explorer Kukenam vendar z možnostjo namestitve dodatnega predprostora, ki lahko služi, kot manjša kuhinja ter prostor za hrambo različnih predmetov. Hkrati pa ta predprostor predstavlja super zavetišče v primeru slabega vremena. Strešni šotor Autana 3 pa je tudi daljši, saj meri kar 330x142 cm. V skoraj dodatnem metru dolžine boste lahko hranili svojo prtljago.

KUPI: 2.089,96 €

Sheepie – strešni šotori

Sheepie - Strešni šotori
Sheepie – Strešni šotori

Vse se je začelo leta 1999, globoko v avstralskem zaledju, kjer so ustanovitelji blagovne znamke Sheepie® taborili v teških razmerah. Oprema, ki so jo uporabljali ni ustrezala njihovim zahtevam in željam! Težke klimatske razmere (podnevi toplo in ponoči hladno) so jih navdihnile za razvoj alternativnega načina kampiranja – ter opreme, ki bo temu kar najbolje služila. Nekaj let zatem je rezultat ena najbolj popularnih blagovnih znamk Sheepie®, ki predstavlja zlati standard strešnih šotorov po vsem svetu.

Strešni šotor – Sheepie Yuna Family

Sheepie Yuna Family - strešni šotor
Sheepie Yuna Family – strešni šotor

Nista sama in imata otroka. Potem je za vas prava izbira Yuna Family z mega dimenzijami vzmetnice 200x250 cm. Posebnost Yuna šotorov je patentirana tehnologija ogrodja, ki je izjemno močna in stabilna. Strešni šotor preprosto odprete z enim samim gibom. Zato je postavljanje užitek!  Šotor je zelo zračen, saj se stranice šotora lahko odprejo z velikimi stranskimi okni, s katerimi odprete poglede, a hkrati prezračite šotor, ki tako postane vaša dnevna soba na prostem. Vsi uporabljeni materiali so izjemno kakovostni, vodoodporni ter zaščiteni pred UV žarki.

KUPI: 2.374,91 €

Campwerk – strešni šotori

Campwerk - strešni šotori
Campwerk – strešni šotori

Nemško podjetje, z dolgo tradicijo v izdelavi speciliziranih produktov za kampiranje, je že pred leti zaznal potencial v izdelavi kakovostnih overlanding strešnih šotorov. Ponujajo izjemno zanimive modele z veliko dodatki, kot so tende, nadstreški, predprostori. Ponujajo kar precej linij izdelkov. Od relativno preprostih do kompleksnih sistemov za preživetje v divjini. Pohvalno je tudi dejstvo, da so zelo aktivni na YouTube, kjer ustvarjajo veliko zanimive vsebine.


Strešni šotor – Campwerk Adventure 165 – 2020

Campwerk - strešni šotor
Campwerk – strešni šotor

Neverjetno udoben šotor v katerem bodo lahko spale brez težav tudi do tri odrasle osebe, saj ima poleg širine tudi odlično dožino. Strešni šotor “Adventure” se v le nekaj sekundah razgrne v neverjetno udoben življenjski prostor. Ogromen prostor za spanje, s kakovostno in udobno vzmetnico, je enostavno dosegljiv preko priložene lestve. Na razpolago so velika okna, preko katerih se bodo pogledi odpirali na sve strani. Vsa okna imajo komarnike, kar preprečuje vdor nezaželenih insektov v notranjost. Edinstvena sta dve panoramski okni, ki omogoča opazovanje zvezd v poletnih nočeh.

KUPI: 2.042,40 €

Potrebujete več informacij? Včlanite se v FB skupino – Overlanding Slovenija

Ljubiteljev overlandinga je v Sloveniji vsak dan več. A kakovostnih informacij precej malo. Slednje najdemo na globalnih spletnih straneh, ki so večinoma komercialne narave. Če želite postati član overland skupnosti, vam predlagamo, da se vpišete v slovensko skupino na Facebooku, in sicer Overland Slovenija, kjer boste lahko s člani izmenjali koristne informacije o poteh, opremi in ostalem.

Dodatne Informacije

Več informacij: 
matsport.si

Vsebino omogoča podjetje Matsport d.o.o.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!