Dron ADII
V zraku · tehnologija · gadgeti

Droni so na pohodu. To zdaj lahko mirne duše priznamo. Skoraj vsak dan smo priča novim oblikam brezpilotnih zračnih plovil in veliko jih je prav fascinantnih. Eden izmed njih je novi Airdog ADII, ki pravzaprav opravlja (dosedanje) delo vašega prijatelja. Če ste za snemanje sebe v akciji do zdaj naprošali koga iz družbe, vam tega ne bo treba več početi. Poglejmo, zakaj.

ADII je napreden pametni dron s tehnologijo sledenja in povsem avtonomnim letenjem. To pomeni, da vam med kolesarjenjem, smuko, deskanjem in drugimi aktivnostmi ne bo treba skrbeti za njegovo upravljanje in boste lahko uživali v svobodi. ADII ima vgrajen senzor za merjenje razdalje, s čimer preprečuje trk s tlemi ali bližnjimi predmeti, še posebej na težkih in razgibanih terenih. Z barometrom, merilnikom pospeška in GPS-podatki bo vaša avantura še zabavnejša, pa tudi varnejša, saj boste vse parametre lahko sproti spremljali.
Dron upravlja  vodotesna, lahka sledilna napravica Airleash, ki omogoča vzlet in prve prilagoditve zgolj s pritiskom na gumb. Brez daljinskih upravljalnikov, torej. Osvetljen vmesnik boste lahko uporabljali tudi v slabih svetlobnih pogojih. Svojo pot, po kateri vam bo dron sledil, boste pred dogodivščino vnesli v napravico. Lahko pa, če mislite, da vas čaka veliko ovir, nastavite poseben program, ki bo še povečal stopnjo varnosti pred trki in udarci. Na območjih, ki za dron predstavljajo manj nevarnosti, pa lahko nastavite različne programe, ki bodo omogočili posebne učinke in snemalne kote.

Za zdaj za Airdog ADII še zbirajo sredstva na platformi Kickstarter, njegova cena pa bo dobrih 1.300 evrov.
PREBERITE ŠE: TO JE NAJMANJŠI DRON S KAMERO

Mislite, da ste našli novega ‘kompanjona’?

Galerija: Dron Airdog ADDI

Dron ADIIOdpri galerijo
Norton-Core-6 Norton Core: najbolj ‘stajliš’ usmerjevalnik na svetu P5 Zvočnik Porsche Design 911: seksi kot avto 19886006-10213444084878007-1426873014-o Wrixo: zapestnica, ki vam lahko reši življenje Ambient-Shot5_1512-x-1008_RGB_teaser-1316x878 Nova Leica TL2: lepotica brez primere ·