cover-celulit
Utrip mesta · zdravje & lepota

Celulit je posledica spreminjajoče se strukture vezivnega tkiva v vaši koži. Zato morate za boj proti celulitu pristopiti celovito. V članku vam predstavljamo 7 nasvetov oziroma tehnik za naravno zmanjševanje celulita.

V boj proti celulitu se lahko podate z različnimi prejemi. Uporabljate lahko različne kreme in umetne preparate. Predstavljamo vam 7 tehnik, ki so povsem naravne ter bodo vašemu telesu dale možnost, da se sam bori proti celulitu brez dolgoročno negativnih učinkov “kemije”.

1. Antioksidanti – vnos zadostne količine antioksidantov

Poslužite se zdrave diete, ki vsebuje veliko hrane, bogate z antioksidanti. Sem spada sadje, kot je na primer rdeče grozdje, jabolka in paradižnik, od zelenjave se poslužite korenčka, fižole in Russet krompir, od oreščkov lešnikov, orehov in pekan orehov in med jagodičevjem posezite po borovnicah, brusnicah in robidah. 
Naše telo potrebuje antioksidante, da se lahko samo bori proti prostim radikalom. Ti poškodujejo naše celice, med drugim tudi kožne celice. Poškodovane kožne celice pa so bolj dovzetne za celulit.

2. Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje močne antioksidante, prav tako pa pospeši naš metabolizem in tako pomaga pri izgubi teže. Na dan popijte tri skodelice zelenega čaja.

3. Telesna aktivnost

Vzemite si čas in si v urniku naredite prostor tudi za redna telesno vadbo. Ta bo pospešila krvni obtok in pomagala pri kurjenju maščob. Prav tako bo pomagala pri učvrstitvi mišic, celulit pa bo tako manj viden.

4. Jejte zdrave maščobe

Vaša dieta mora vsebovati omega 3 maščobne kisline. Najdete jih v oreščkih, lanu, semenih, ribah, kot sta na primer skuša in losos ter nadomestkih z ribjim oljem.

5. S telesa sperite strupe

Nabrani strupi v telesu lahko prispevajo k kopičenju celulita, saj poškodujejo usnjico kože. Omejite ali pa prenehajte z vnosom hrane, ki vsebuje škodljive strupe. Sem spadajo kava, alkohol, tobak ter procesirana hrana, ki vsebuje veliko sladkorja in dodanih kemikalij.

6. (Po)skrbite za svojo kožo

Za kožo poskrbite tudi od zunaj. Poslužite se na primer kavnega pilinga dvakrat na teden, saj bo pomagal spodbuditi obtok in zmanjšal vidnost celulita. Začnite tako, da najprej kožo navlažite. Nato nekaj minut vtirajte piling ter sperite.

7. Zelišča

Nekatera zelišča bodo pomagala omiliti vidnost celulita. Regrat bo na primer iz telesa odstranil strupe in odvečno vodo. Iz regratovih listov lahko pripravite čaj ali pa liste dodate k svežemu soku. Tudi ginko zmanjša vidnost celulita. Suhi listi ginko drevesa bodo krvni obtok.

lammilythumb1 Punčka “Lammily” – Barbie je sedaj polna napak v obliki aken, strij in celulita cover-nivea-2 Kakšna je vaša koža v resnici? [video] Gladba stopala Trda koža na stopalih?! Poceni trik iz kuhinje za popolnoma gladka stopala! cover-pomladna-koza Primerna nega kože v spomladanskih mesecih