Tradicionalni slovenski zajtrk 2016
V zraku · dan za

18. novembra bo potekal Dan slovenske hrane 2016, katerega osrednji dogodek bo tradicionalni slovenski zajtrk. Dan slovenske hrana opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, posebna pozornost pa je namenjena tudi pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. Letos poteka že šesto leto zapored. Se bo tudi na vašem krožniku znašel kos kruha z medom in maslom, ki ga boste poplaknili z mlekom?

Dan slovenske hrane 2016 in tradicionalni slovenski zajtrk bo letos potekal 18. novembra 2016 (od leta 2011 ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru). Ste vedeli, da več kot polovica slovenskih mladostnikov ne zajtrkuje? Nepravilne prehranske navade vodijo do zdravstvenih težav (debelost, sladkorna bolezen …), zajtrk pa je pomemben košček v mozaiku zdravega življenja.

Zajtrk je energija za nov dan, je energija za telo in možgane. Dnevno bi sicer morali zaužiti tri glavne obroke in do dve malici.

PREBERITE ŠE: Ameriški zajtrk je v resnici sladica

Dan slovenske hrane opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter nudi podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem (letno Slovenija uvozi za skoraj dve milijardi evrov hrane in surovin za hrano), tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga ta dan strežejo v številnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, pa opozarja na pomembnost tega obroka za zdrav način življenje in prehranjevanja.

In kaj vsebuje tradicionalen slovenski zajtrk? Med, maslo, mleko, kruh in jabolko.


Noč erotike 2016 Noč erotike 2016 – vabljeni na najbolj vročo noč v letu Božični ARTish sejem 2016 Božični ARTish sejem 2016 Stojnice v preteklih letih na bazarju združenja SILA 23. dobrodelni bazar SILA-IWCL tokrat vabi v dvorano Hotela Union Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let · ·