DREAM 2
V zraku · buzz buzz

Mogoče ste že pomislili, da gre za Photoshop. Zato vam povemo kar takoj, da ne gre. Gre za serijo fotografij Dream Graya Malina, ki je čisto prave ovce z neškodljivimi barvili pobarval v mavrične barve. Del dobička od instalacije bo umetnik doniral fundaciji Make-a-Wish.

Gray Malin je fotograf, ki je v seriji fotografij Dream v objektiv ujel ovce na polju. Nič nenavadnega torej – toda kaj, ko jih je prej pobarval z neškodljivimi zelenjavnimi barvili. Ovce so tako žvečile travo, skakale, tekale, blejale in vse ostalo kar ovce pač počnejo v barvah mavrice.

PREBERITE ŠE: Sony World Photography Awards 2015 – najboljše fotografije do sedaj

Umetnik nas je s serijo fotografij Dream želel opomniti na to, da se ljudje večkrat obnašamo kot ovce, v čredi pa navzven vsi izgledamo enaki. Njegove fotografije pobarvanih ovc nas zato spomnijo na to, da je vsak posameznik edinstven in da se ne bi smeli bati pokazati svojih pravih barv. Umetnikova serija pa ima tudi dobrodelno noto, saj bo 20% od prodaje fotografij Gray Malin namenil neprofitni fundaciji Make-a-Wish, ki izpolnjuje želje hudo obolelim otrokom med tretjim in sedemnajstim letom starosti.

Fotografije pobarvanih mavričnih ovc Graya Malina si oglejte v naši galeriji!

Odpri galerijo

PicMonkey Collage V newyorški MoMi se je odprla razstava del Roberta Goberja ‘’The Heart is not a Metaphor’’ asd 20 bizarnih in ponesrečenih pakiranj in napisov na embalažah izdelkov reddit 10 krasnih življenskih lekcij Dalai Lame PicMonkey Collage Noč čarovnic: Bogat izbor fantazijskih kostumov zanjo in zanj