DS X E-tense
Utrip mesta · mobilno

Tehnologija iz dneva v dan podira meje mogočega. Prav zaradi tega si je težko predstavljati svet čez nekaj let. Kljub temu pa kaže, da morda že imamo odgovor na vprašanje, kako bodo videti razkošni avtomobili v letu 2035.

Skupina francoskih oblikovalcev avtomobilov znamke DS je razkrila koncept sanjskega avta, ki bo luč sveta uzrl leta 2035. Poimenovali so ga DS X E-tense.

Avto prihodnosti je na prvi pogled videti nekoliko nenavadno. Že res, da je podobno kot avtomobili danes sestavljen iz štirih koles in šasije, toda to ga še ne dela običajnega. DS X E-tense ne upošteva pravil simetričnosti, ki so sicer bistvena v avtomobilskem dizajnu. Veliko pozornosti vzbujajo tudi visokotehnološke LED-luči, ki se čudovito stapljajo z ohišjem vozila.

Pri DS-ju za zdajne nameravajo začeti proizvodnje avtomobila. Morda se za to vendarle odločijo do leta 2035. So pa zato javnosti zaupali še nekaj podrobnosti o svoji kreaciji.

Voznik avtomobila bo med potovanjem v posebni kapsuli, na sedežu, ki je hkrati masažen in prezračevalen. Ob vsem ugodju, ki ga vozilo ponuja, se poraja nekaj dvomov o tem, ali bo uporabniku med vožnjo uspelo ostati buden. Prav zato mu bo na voljo tudi funkcija avtonomne vožnje.

Oblikovalci niso pozabili niti na kakovost zraka v avtomobilu, saj so vanj vključili zračni filter. Tla avtomobila bodo izdelana iz elektrokromatičnega stekla, medtem ko bo notranjost opremljena s kombinacijo usnja, lesa in kovin. V DS X E-tensu, ki bo med drugim vseboval električni motor z močjo 400 kW oziroma 540 konjskih moči, bo vozniku vselej na voljo osebna holografska asistentka Iris.

Galerija – DS X E-tense

DS X E-tenseOdpri galerijo

BMW Concept iX3 BMW Concept iX3: bo to prvi električni terenec Bavarcev cover-seabubles SeaBubbles: obrečna in obmorska mesta z novo obliko urbane mobilnosti geely-concept-icon-suv (3) Geely Concept Icon: kitajski električni SUV, ki je brat Volva A-Class L Sedan Mercedes-Benz razred A je dobil limuzinsko različico A-Class L Sedan, a le za kitajski trg