1234
V zraku · buzz buzz

Ljubljana poka od turističnih atrakcij, od prejšnjega tedna pa je bogatejša še za eno- ”escape room” Enigmarium. Gre za prvo tovrstno sobo v Ljubljani, ki po vzoru računalniških igric Escape Room igralce postavlja pred edinstveno preizkušnjo. V roku ene ure morajo pobeg iz zaklenjene sobe, edina pot do ključa pa vodi preko ugank, kod in ”potuhnjenih” namigov.

Igro pobeg iz sobe oz. ”escape room” Enigmarium na Trdinovi ulici 8 v Ljubljani upravlja Inštitut za proaktivno življenje Proactivita, ki pa ni prvi pri nas, saj pod imenom Escape Inc nekaj podobnega že obstaja v Kobaridu. Soba simulira računalniške igrice, ki jih najdemo pod skupnim imenom ”escape room”, s to razliko, da igralci pobega iz sobe ne vršijo preko klikanja miške, ampak so dejansko tam.

Po virtualnem vzoru se v resničnostni verziji v sobo zaklene od dva do pet igralcev, ki se morajo v 60 minutah na prostost prebiti skozi enigmatično ”džunglo” in sicer tako, da odkrivajo in odklepajo skrivnostne predmete, dešifrirajo kode in šifre, razrešujejo uganke in zanke, logično razmišljajo in sodelujejo, kajti edino tako uidejo časovni zanki, edini zanki, ki je ni moč razrešiti. Ročne spretnosti, detektivska žilica in dopolnjevanje en drugega so ključ do ključa od izhodnih vrat, in to tako sobe, ki nosi naziv (od)Rešitev, kot sobe, ki ji pravijo (m)Učilnica. Pri prvi gre za meščansko stanovanje vzeto iz knjig Agathe Christie, druga posnema moro vsakega učenca- po pouku ostane zaklenjen v kabinetu norega profesorja.

PREBERITE ŠE: Adam Ellis: če bi bilo naše vsakodnevno življenje računalniška igrica

Celoten potek prek kamere budno spremlja skrbnik, ki občasno vrže tudi kakšen namig. Cena termina (ne glede na število udeležencev; od 2 do 5), ki vključuje obisk ene izmed sob in predpripravo, znaša 60 evrov.


PicMonkey Collage 10 najlepših ikoničnih Italijank vseh časov john-malkovich-iconic-portraits-recreations-sandro-miller-10 John Malkovich je poustvaril fotografije znanih portretov WEB_Img_01-1000x547 Natečaj: Prijave na 2ndSkin le še do 30. novembra! funny-jumping-cats-21__880 Ko mačke v zraku izvajajo “nevarne” karate udarce ·