Frachella
Utrip mesta · moda

V kolikor vas v mestu ustavita v elegantno črnino oblečena lepotica in športnik s fotoaparatom v roki, sta to dvojec Mateja Škraba in Kristijan Stramič, modna navdušenka in nedobudni fotograf, ki sta pred kratkim lansirala “streetstyle” blog Frachella.

Po vsej verjetnostij vas bosta prosila, da se pridružite izbranim unikatnežem, ki že krasijo družbena omrežja pod Frachellinim okriljem. Na vprašanje kako se je vse skupaj začelo, Mateja omeni svojo ljubezen do Pinteresta, ki ji že nekaj let nudi neskončno inspiracijo in pobeg v fantazijsko omaro. Pri sledenju modnih trendov in “pinanju” najljubših modnih kombinacij jo najbolj navdušujejo “streetstyle” fotografije, pri katerih ne gre za v naprej pripravljena profesionalna slikanja, ki smo jih navajeni pri večini modnih blogerk, ampak gre za spontane, vesele in enostavno kul posnetke, ki navdihnejo.

Med veselim “skrolanjem” po Pinterestu, se ji je tako nekega dne utrnila ideja, da bi ustvarjala svoj blog in na njem objavljala fotografije zanimivo oblečenih ljudi, ki hitijo po ulicah prelepe Ljubljane. Nad idejo je bil takoj navdušen tudi njen fant, Kristijan Stramič, ki se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo in videom.

Pri izbiri imena je Matejo navdihnila zabavna prigoda, ki se ji je zgodila pri osmih letih. Ko sta ji teta in stric prinesla premajhna oblačila svoje hčere, se je Mateja, že takrat strastna ljubiteljica oblačil, zagreto vrgla v pregledovanje kupa oblek in od navdušenja zakričala ob pogledu na živobarven pulover, v katerega se je takoj zaljubila. Ko je pulover zagledala njegova bivša lastnica, je v histeriji zakričala, da Fračele pa že ne da. Sledil je jok in stok in po težkem boju je Fračela vendarle pristala v Matejini omari. Po izbiri imena je sledilo dogovarjanje za izdelavo celostne podobe, pri kateri je paru na pomoč priskočil Mark Divjak iz M7 Grafiks, fotografiranje prvih mimoidočih, izdelava spletne strani in že sta bila nared za objavo prvih inspiracij.

Zala VelkavrhOdpri galerijo
Yohji Yamamoto Yamamoto moška kolekcija za jesen/zimo 2014 453702913_1280 CR7 Underwear: perilo s podpisom nogometaša Ronalda 2013-08-1729 Živahni Marimekko modni trendi letošnje pomladi LAGOON_FOX_SS_14-96 Sveže ideje kalifornijske modne znamke Wildfox Couture · · · · ·