HP Spectre Folio
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pri prenosnih računalnikih nam je običajno pomembno, da so lahki, dovolj zmogljivi, in če so še za oči prijetni, toliko bolje. Kaj pa, če imajo še prijeten vonj? Prav to je stranska posledica HP-jevega poskusa “na novo izumiti” prenosnik, kot so se marketinško izrazili v podjetju. Poanta pa je v tem, da so Spectre Folio oblekli v usnje.

Zaradi tega je računalnik takrat, ko je zaprt, videti kot usnjena mapa in sploh ne izdaja svojega porekla. V osnovi sicer ima kovinsko ogrodje, toda glavni zunanji predeli so iz doslej v prenosnikih še neuporabljenega materiala. Videli smo že alkantaro in še kaj drugega, usnja pač ne. In zasnova prenosnika je preklopna, pregibna, hibridna. Lahko je tablica, lahko klasičen prenosni računalnik, lahko pa zaslon čepi takoj za sledilno ploščico. Približno tako, kot če bi iPad postavil pokonci z enim od ovitkov za ta namen. Le da je tu vse integrirano v celoto, samo v pravi položaj je treba vse skupaj zložiti.

Tudi po tehničnih lastnostih naj bi HP Spectre Folio vsaj malo izstopal. Obljubljajo kar do 18 ur trajanja baterije. Procesorja i5 in i7 sta tista z oznako Y, kar pomeni manjšo porabo od procesorjev U, ki jih običajno najdemo v prenosnikih. Seveda tudi nekaj manjše zmogljivosti, a za vsakdanjo uporabo še vedno dovolj dobre. Zaslon z diagonalo 13,3 palca in polno visoko ločljivostjo pa je izdelan z najnovejšo Intelovo tehnologijo za ekstremno nizko porabo. Po zaslonu je mogoče tudi pisati in risati z doplačljivim pisalom. Tipkovnica je osvetljena in zvočniki se ponašajo z napisom Bang & Olufsen.

Nedvomno vrhunski PC, ki bo imel tudi temu primerno ceno. Za manj kot 1300 evrov ga v trgovinah ne pričakujte.

Galerija slik – HP Spectre Folio

HP Spectre FolioOdpri galerijo
42421834_478948049290233_6221221774198046720_n Oculus Quest: Oculusov samostojen in ne predrag navideznik cover-zeisss Zeiss ZX1: fotoaparat z urejevalnikom fotografij dims Fujifilm Instax Square SQ20: takojšna fotografija tudi iz videa ezgif.com-webp-to-jpg (3) 5 najboljših dronov za začetnike · · · ·