01 the place 02
Utrip mesta · moda

Angleška pevka, igralka in manekenka s stalnim prebivališčem v Franciji, poznana kot dolgoletna soproga skladatelja in pevca Serga Gainsbourga je zapustila neizbrisan pečat v modi. Jane Birkin je znana po zelo kratkih oblekah iz šestdesetih let, navadnim zvonastim “farmerkam”, beli majici in nepogrešljivi pleteni košari, ki jo je vedno nosila s seboj.

Njenemu modnemu slogu so paparaci sledili na vsakem koraku, ko se je pojavila z Sergeom, ali pa je fotografije posnel njen brat Andrew Birkin. Tako lahko danes, zahvaljujoč posnetim fotografijam uživamo v knjigi Jane&Serge. Njene modne kombinacije so zabeležene tudi v filmih v katerih je igrala (La Piscine in Slogan).

Legenda pravi da je leta 1981 Jane na letalu sedela zraven direktorja takratne modne hiše Hermes in mu potožila, da nikakor ne nejde prave usnjene torbe, kamor bi pospravila vse pripomočke, ki jih sedaj nosi v pleteni košari. In da je po treh letih modna hiša oblikovala torbo po njenih željah in potrebah. Njen doprinos k modi pa ni zaključen. Rodila je dve hčerki Charlotte Gainsbourg in Lou Doillon, ki nadaljujeta mamino modno prepoznavnost in veljata za modni vzor.

Jane Birkin tako ostaja navdih stilistom, fotografom, modnim urednikom, ljubiteljem mode in blogerjem. Poklon manekenki je bila objava editoriala v španski izdaji revije Elle s fotografom Enricom Galceranom in stilistko Imaculado Jimanez.

Več fotografij iz editoriala si oglejte v galeriji

Jane Birkin in Serge GainsbourgOdpri galerijo
cover_OpeningCeremony.jpg Modna kolekcija Opening Ceremony, posvečena ustvarjanju René Magritte httpmodaoperandi.com.jpg Moda Operandi z novo Emoji kolekcijo torbic in balerink 1452608 Modna obutev za v službo, ki združuje eleganco in udobje Foto: Adidas. Raf Simons preoblikoval kultne adidaske · · · · ·