Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce
V zraku · buzz buzz

Vam gre na živce sodelavec, nadrejeni, morda tašča? Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce? Vsak dan se srečujemo s številnimi ljudmi in logično je, da nam gredo nekateri pošteno na živce. Kaj storiti, da vam ne bi več pili krvi in bi bilo srečanje z njimi znosnejše? Se jim je najbolje kar izogibati, se je najbolje pretvarjati? Ne eno, ne drugo ni najboljša rešitev. Predstavljamo vam tri načela, ki vam bodo pomagala, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce in s katerim želite imeti čim manj opravka.

Bežanje od problemov je najslabše, saj nas prej ali slej ulovijo. To velja tudi pri vprašanju, kaj storiti, da boste prenesli človeka, ki vam gre na živce. Seveda bi bilo najlažje, če bi se mu lahko izogibali, a kot pretvarjanje je to naporno in ni vedno mogoče. Zato raje upoštevajte naslednja tri načela, s kateri boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce.

PREBERITE ŠE: Resnična Romeo in Julija, ki sta se spoznala na Snapchatu

Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce?

Načelo preprostosti

Z ljudmi, ki vam gredo na živce in s katerimi želite imeti čim manj opravka, ne načenjajte tem iz zasebnega življenja. Ne delite z njimi podrobnosti iz svojega vsakdana, držite se tem, kot so vreme, filmi, oddaje, šport, razprodaje ipd. Bodite kratki in jedrnati, da lahko pogovor vsak hip končate in odidete dalje.

Deljenje komplimentov

Z laskanjem človeka najhitreje omehčamo. Tako ga razorožimo, če so občutki obojestranski, se pravi, da si gresta na živce oba, a situacija narekuje, da morata reči besedo ali dve, pa se s tem postavite v superioren položaj in izpadete ”pametnejši”. Izbira komplimenta ni tako zelo pomembna, saj vsaka vrsta razelektri situacijo in povzroči, da obrambni zidovi ”nasprotnika” padejo in nima drugega, kot da postane vsaj drobec prijaznejši in znosnejši. A pri tem se ne poslužujte tehnike realizma, torej opisovanja in petja hvalnic na dolgo in široko. Bodi kratki kot črtice in ne kot romani Dostojevskega.

Postavite mejo

Najlažje je, če že na začetku pogovor časovno zamejimo. Najbolje je to storiti, če ga začnete z besedami: ”Saj vem, da ste zelo zaposleni” ali pa ”Ravno sem na poti na sestanek, lahko …” oziroma ”Žal imamo zelo malo časa, ker …”. Saj ste razumeli, kajne? Tako boste kar najhitreje opravili s človekom, s katerim želite imete karseda malo opravka, ne da bi pri tem delovali nesramni.

Stereotipi o Slovencih Najbolj znani stereotipi o Slovencih Snapchat ljubezenska zgodba Resnična Romeo in Julija, ki sta se spoznala na Snapchatu Simpsonovi so predvideli številne inovacije 10 inovacij, ki so jih pravilno predvideli Simpsonovi Živali pred in po kopanju Smešne fotografije živali pred in po kopanju