architecture-1836070_1920
Utrip mesta · dom

Ali imate v lasti hišo, ki se je želite znebiti, ob tem pa zaslužiti kar se da veliko denarja? Z nekaj preprostimi triki je mogoče ceno nepremičnine občutno dvigniti, ne da bi vanjo vložili veliko denarja.

Kaj je treba postoriti, da bo vaša hiša vredna več kot prej?

1. Prepleskajte vhodna vrata

Raziskava, ki so jo izpeljali pri spletnem portalu Zillow, je prišla do ugotovitev, da so hiše s črnimi ali ogljeno sivimi vrati ocenjene višje. Barva za pleskanje lesenih vrat ni draga, z njeno pomočjo pa lahko vrednost svoje hiše dvignete celo za nekaj tisočakov.

2. Kuhinjo popestrite s kremenom

Omenjena raziskava je prav tako razkrila, da hiše, katerih kuhinje imajo pult iz kremena, dosežejo 6 % višjo ceno kot ostale. Za takšno naložbo je sicer treba odšteti nekaj tisočakov, ki pa se bodo pozneje izkazali kot koristno porabljen denar.

3. Kuhinjo opremite z omaricami v dveh različnih barvah

Kuhinjo lahko označimo kot dušo doma, zato je pomembno, da je opremljena sodobno. V zadnjem času je še posebno priljubljeno kombiniranje dveh različnih barv, ki prostoru dajo močan značaj. Z nekaj domiselnosti lahko ceno svoje hiše dvignete za več kot 1000 evrov.

4. Osvežite kopalnico

Nakup nekaterih elementov kopalnice vas ne bo stal celo premoženje. Že če zaveso za tuširanje zamenjate s steklenimi vrati, si boste naredili veliko uslugo.

5. Poskrbite za ogrevanje

Če vaša hiša nima urejenega centralnega ogrevanja, jo boste težko prodali. Pričakovati je, da boste s to naložbo podvojili vložen denar.

6. Podrite nepotrebne zidove

Zidovi, ki niso del nosilne konstrukcije hiše, po nepotrebnem zavzemajo veliko prostora. V današnjih časih je namreč prostornost hiše veliko bolj pomembna kot število sob. Vaša hiša bo postala svetlejša in pridobila približno 5 % vrednosti.

7. Ne pozabite na osnove

Potencialnim kupcem morate svojo hišo predstaviti v najboljši možni luči. Pomembno je predvsem, da jo natančno očistite. Če  niste vešči fotografiranja, prepričajte prijatelja, da za vas posname nekaj fotografij, ki jih boste pozneje naložili na splet.

8. Upoštevajte lokacijo hiše

Ozrite se naokoli in opazujte hiše v vaši soseski. Če vas obdajajo stavbe, ki niso vredne veliko, tudi številni popravki na hiši ne bodo prispevali k znatnemu povišanju cene.

shutterstock_792327376 10 idej za aktivno druženje v naravi 170920-growing-tomatoes Nagradna igra: Kako do lepih in zdravih paradižnikov Projekt Helena (Foto: POKE) Sanjsko stanovanje v Ljubljani, ki si ga želiš tudi ti Kako urediti teraso: sanjski poletni kotički za tvojo dušo in telo! Kako urediti teraso: sanjski poletni kotički za tvojo dušo in telo! · · ·