Maček po novem letu
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ste za novo leto pretiravali z alkoholom? Imate (alkoholnega) mačka, ker ste za silvestrovo pregloboko pogledali v kozarec? Ker to berete, sklepamo, da je odgovor pritrdilni, in zdaj po vsej verjetnosti iščete način(e), kako čim prej omiliti negativne posledice pretiranega uživanja alkohola. K sreči obstaja kar nekaj naravnih metod, kako se hitro in učinkovito postaviti po robu alkoholnemu mačku.

Imate po prekrokani silvestrski noči (alkoholnega) mačka? Ste za novo leto pretiravali z zdravicami in zdaj trpite za glavobolom, slabostjo, občutljivostjo na svetlobo, vrtoglavico, drisko in žejo? Logično. Vaše telo je zaradi pretiranega pitja alkohola polno strupov. A to že veste. Ne veste pa, kako hitro in učinkovito lajšati posledice mačka po burni noči. Pravijo sicer, da naslednji dan nikoli ni tako zelo hud, kot je zabavno noč pred tem, a marsikdo se v tem trenutku s tem ne bo strinjal in se prav zdaj zaklinja, da alkohola ne bo nikoli več pil. Toda še raje kot to pravijo, da se zarečenega kruha največ poje. Kaj pa moramo pojesti dan po pretiravanju z alkoholnimi hlapi na novoletni zabavi, da čim prej preženemo mačka? Vse to izveste v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Kako se znebim alkoholnega mačka?

Kako pregnati (alkoholnega) mačka hitro, učinkovito in na naraven način, torej brez tablet (in hitre hrane)? Problema se tokrat za spremembo lotimo z znanstvenega gledišča, iz čisto kemičnega vidika. V čudovitem svetu kemije (ne farmacije) se namreč skrivajo vsi potrebni odgovori, kako pozdraviti (alkoholnega) mačka, prav tako pa tudi, kaj ga povzroča in kako ga preprečiti (da boste vedeli za naslednjič!). Preden pa si ogledate kratek in poučen posnetek, vam izdamo prvo metodo zdravljenja mačka, da bo ta začel pobirati šila in kopita že kar med ogledom. Prvo stvar, ki si jo privoščite, so jajca! Ta namreč vsebujejo esencialne aminokisline, med njimi cistein, ki pomaga zdraviti njegove simptome. Medtem ko jih uživate, pa se podučite še o vsem ostalem, kar morate vedeti o mačku in tem, kako ga obvladati.

Kako pregnati (alkoholnega) mačka hitro in učinkovito:

Še drugi načini, kako pregnati mačka hitro in učinkovito:

Privoščite si juho ali napitek, ki je bogat z vitamini. Alkohol namreč prinaša dehidracijo, s katero telo izgubi veliko elektrolitov. Te najlažje nadomestimo prav z juho, energetskim napitkom (alternativa je kokosova voda) ali smutijem. In ko smo ravno pri sadju in zelenjavi. Intenziteto mačka blažita tudi ti dve vrsti živil. Fruktoza (enostavno sladkor) namreč hitreje razgradi alkohol in ta se posledično hitreje izloča iz telesa (privoščite si svež sok iz pomaranč, paradižnika ali grenivk). Če, ko to berete, po prekrokani noči še niste odšli spati, potem predlagamo, da pred spanjem vsaj uro in pol ne pijete alkohola, sicer bodo vaš spanec nenehno motili izleti na stranišče. Po mačku potrebujete kakovosten počitek, ti pa ga kvarijo.

Simptomi mačka so pogosto tudi posledica nizke vsebnosti sladkorja v krvi. Dvignete ga lahko z uživanjem kruha in toasta. Hrana, ki jo uživate, naj bo sicer lahka, da se telo ne bo mučilo še s prebavljanjem te, saj ima že dovolj polne roke dela z alkoholom. Ko pa se boste kolikor toliko spočili, se spravite v gibanje. Svež zrak vam bo dobro del, prav tako plavanje.

Domače zdravilo za vneta ušesa Domače zdravilo za vneta ušesa – slana nogavica Kako pospešiti metabolizem? 5 trikov, kako pospešiti presnovo – dokazano! DIY maslo za telo DIY kozmetika: naredite svoje maslo za telo Črna zobna pasta Curaprox: Črna zobna pasta – bolj beli zobje · · ·