Lafay Resort & Spa
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Lefay Resort & Spa v Dolomitih je odlična reinterpretacija tradicionalne arhitekture severnega dela Italije. Kompleks je odličen spoj filozofije blagovne znamke in naravnega okolja, v katerem se nahaja.

Interier, ki je plod dela arhitekturnega studia Apostoli, na novo odkriva elemente gorskih koč: les, kamen in strogo preprostost vizualnih zaključkov, ki v kombinaciji z italijanskim stilom riše prestiž in razkošje.

Naročnik, družina Leali, je želel objekt, ki bi bil izraz italijanskega življenjskega sloga, sodobnega prestiža ter okoljske in energetske trajnosti. Oblikovalska ideja je v tesnem sodelovanju s projektno skupino Lefay Resorts želje odlično izpolnila. Devetnadstropna struktura, vpeta v okoliške gore, štiri nivoje namenja zasebnim rezidencam, pet nivojev pa hotelskim nastanitvam.

Lefay Resort & Spa sestavlja 88 junior in delux suit, družinska spa suita, executive spa suita in kraljeva suita z lastnim spajem in bazenom ter 23 zasebnih apartmajev (vsi z lastno kuhinjo, dnevno sobo, jedilnico, dvema oz. tremi spalnicami). Prestižne namestitve odlikuje integracija kopalniške in spalne površine, ki sta ločeni z lesenimi zasloni. Krasijo jih čudoviti, sodobni hrastovi opaži in medeninasti vložki ter pohištvo, narejeno po meri.

Velika vhodna avla z udobnim loungeem, čitalnico, zunanjim loungeem, prostorom za sestanke, trgovinami in dvema restavracijama je prijetna in dovršena, toda pravo srce resorta je spa. Območje wellnessa se razprostira na približno 5.000 kvadratnih metrih in v več nadstropjih. Eno celotno nadstropje je namenjeno samo tretmajem. Tam najdete tudi notranje-zunanji družinski bazen s savno, energetsko-terapevtske poti, narejene po spa metodi Lefay, in velik fitnes.

Paleta materialov je široka: od hrastovega parketa do svetlega usnja, sten iz naravnega granita, slonovine in temnega kamna v prostorih za wellness …

Posebno pozornost so namenili prav vsakemu kosu pohištva, tapetam, kljukam … Vse je bilo izbrano prav za ta objekt, ki je zato postal zelo specifičen slogovni unikum.

Galerija: Lefay Resort & Spa

Lefay Resort & SpaOdpri galerijo
download (27) Najbolj čarobna namestitev, ki jo ponuja Airbnb: vesoljska ladja na škotskem osamelcu Podjetje Admares bo naredilo kar 16 plavajočih hotelov. FIFA 2022: v Katarju bodo nogometni navdušenci bivali v plavajočih hotelih 20478672_124257308195420_951995598695825408_n Trend: mini hiše za veliko življenje Expano - vrata v Pomurje (Sono Arhitekti in AU arhitekti) OHS 2020: 11. festival Odprte hiše Slovenije – “Arhitektura za prihodnje generacije” · · · ·