Električni avtomobili LeSEE
Utrip mesta · mobilno

Tudi Kitajska ima svojo Teslo Model S. To je LeSEE, električni avtomobil znamke LeEco. Gre za koncept, ki napoveduje skorajšnji izid serijskega modela, ki naj bi bil neposreden tekmec luksuznega električnega sedana iz Amerike. Avto bo v celoti na električni pogon in bo omogočal avtonomno vožnjo.

Avtomobil LeSEE tehnološke znamke LeEco je kitajski odgovor na Teslin Model S. Gre za električni koncept, ki napoveduje prihod neposrednega serijskega tekmeca američanu. Kitajske znamke sicer pospešeno razvijajo električne avtomobile, čeprav naftni dobički še vedno velik del avtomobilske industrije delajo gluhe za okoljska opozorila.

Ker pa se številna kitajska mesta utapljajo v smogu, je alternativni, predvsem pa bolj ekološki pogon nujen. Ena prvih, ki bo zagotovila zeleni način premagovanja razdalj, je znamka LeEco, ki bo ekološko naravnano vozilo LeSEE na trg poslala še pred koncem leta 2016.

PREBERITE ŠE: Porsche Macan? Kje pa! To je kitajska kopija Zoyte SR8!

LeSEE bo najbolj briljiral tam, kjer briljirajo vsi kitajski proizvodi – v ceni. Ta bo vsaj polovico nižja kot pri konkurenci. Z njim bomo lahko potovali do 210 km/h in se vmes zabavali z infozabavnim sistemom v kabini, iz katere so izgnali praktično vse gumbe in podobne pritikline, ki so se pred minimalističnim ”pogromom” zatekle na zaslon. Več podrobnosti o vozilu bodo razkrili na bližajočem se pekinškem avtosalonu Beijing Auto Show 2016.

Električni avtomobili LeSEEOdpri galerijo
E-kolesa Kosynier Kosynier: motocikel ali retro e-kolo, to je tu vprašanje Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow – navtični kabriolet (Pod)vodno plovilo Jet Capsule UFO UFO – neznani (pod)vodni predmet Aston Martin Vantage GT8 Aston Martin Vantage GT8 – dirkalnik z licenco za navadne ceste · ·