1
Utrip mesta · dom

Ajda in Matej sta ustvarjalna 24-letnika, ki sta par že od srednje šole, prijatelja pa kar iz osnovne šole. Poleg medsebojne ljubezni ju druži tudi ljubezen do prenavljanja vintage pohištva, ki sta jo pretvorila v ustvarjalni projekt Mellow Moose Station.

Ajda in Matej, ustvarjalni dvojec za projektom Mellow Moose Station, po izobrazbi nista oblikovalca. Ajda je podiplomska študentka strateškega tržnega komuniciranja, Matej pa je absolvent prava. Kljub temu pa sta po zaslugi svojih staršev, ki so ju skozi odraščanje vzpodbujali in učili ročnih spretnosti, vešča vseh potrebnih znanj in trikov, ki jima pridejo prav pri prenovi starega pohištva.

Staro pohištvo zato, ker jima je nadvse všeč dizajn in kakovost izdelave, ki ju dandanes skorajda ne srečamo več. Prav tako pa sta prepričana, da nosi vsak vintage kos pohištva svojo unikatno zgodbo in premore celo svojo dušo. V vsakem zavrženem kosu poizkušata videti potencial in uživata, ko pozabljeno pohištvo dobi svežo podobo in novo priložnost. Večina njunega pohištva je strejšega od treh desetletij in prepričana sta, da bodo prenovljeni zdržali še enkrat toliko. Par, ki s prenavljanjem starega pohištva prispeva k bolj trajnostni družbi v šali pove, da je Matej direktor izvedbe, Ajda pa kreativna direktorica vedno svežih in navdihujočih projektov.

Prvo omarico sta obnovila v začetku letošnjega leta, ko sta veselo po-izpitno obdobje posvetila delu v delavnici, kjer sta nekaj vikendov brusila, kitala, lepila in barvala. Ker sta bila s končnim izdelkom, ki sta mu nadela prikupno ime Kresnička, več kot zadovoljna, sta se odločila, da proces obnove ponovita tudi v prihodnje. Do poletja sta obnovila dovolj pohištvenih kosov, da sta se lahko udeležila Umetniško nostalgičnega sejma v Parku Tabor, nekaj kosov njunega pohištva pa je na voljo tudi v prikupni trgovinici Babushka Boutique na Gosposvetski ulici v Ljubljani. Veseli ju, da so njuni kosi toplo sprejeti in nadve srečna, da lahko svojo zgodbo tketa naprej. Ustvarjalni par lahko obiščemo na prihajajočem Novoletnem vntage sejmu v Poligonu in preverimo najnovejšo ponudbo, med katero bomo zagotovo našli tudi kaj za svoj dom.

PicMonkey Collage 15 sodobnih idej za božično dekoracijo doma 8116LgXjCcL._SL1500_ Mr. Coffee – Belkinov pametni kavni aparat PicMonkey Collage Eksplozija ljubkosti: 20 živalic v skodelicah PicMonkey Collage DIY: 7 adventnih koledarjev, s katerimi bo odštevanje do božiča še bolj veselo ·