cover_OpeningCeremony.jpg
Utrip mesta · moda

Združujoč umetnost z modo, je Opening Ceremony skupaj z Artist’s Rights Society ustvaril kolekcijo izjemnih modnih kosov, posvečeno surrealističnemu umetniku Renéju Magrittu.

Teden za tem, ko so na februarskem newyorškem tednu mode predstavili kolekcijo AW14, so v Londonu lansirali še kolekcijo “Opening Ceremony x Margritte”. Z edinstvenim pristopom k “umetnosti, ki jo lahko nosimo”, so moške in ženske kose oblačil ter obutve opremili s potiski 12 ikoničnih podob priznanega belgijskega surrealističnega umetnika Renéja Magritte.

Čudovit nabor vsebuje plavajoči obraz umetnine “Scheherezade” (1950), kozarec vode na dežniku iz “Hegel’s Holiday” (1958 in 1959) ter poljubljajoči par iz “The Lovers” (1928). K sodelovanju so povabili tudi modne znamke Birkenstocks, Vans in Manolo Blahnik, ki so pomagale oblikovati kolekcijo umetniške obutve.

V stilu Margrittove surrealne vizualne estetike je Opening Ceremony poskrbel tudi za izstopajoče modne fotografije v okviru kampanje. Navadni objekti, postavljeni v nenavadne kontekste, zavajajoča optična nasprotja in fizično nemogoče kompozicije so bile rdeča nit art direkcije, s katero jim je uspelo ovekovečiti Margrittov prepoznavni pečat. Zlitje mode z umetnostjo in umetnosti z modo so nadgradili z zakritjem obrazov modelov v svilnato blago ali vsakdanje predmete. Tako so ustvarili prefinjen učinek nekakšnih “živih” umetnin, postavljenih v neživo eksponatno okolje.

Oglejte si, kako je znamka Opening Ceremony uspela združiti izjemno surrealistično umetnost z nosljivo modo.

Odpri galerijo

httpmodaoperandi.com.jpg Moda Operandi z novo Emoji kolekcijo torbic in balerink 1452608 Modna obutev za v službo, ki združuje eleganco in udobje Foto: Adidas. Raf Simons preoblikoval kultne adidaske kolaz Mačja oblika sončnih očal, kot jih je nosila Marilyn Monroe · · · ·