Moia
Utrip mesta · mobilno

Moia je berlinsko zagonsko podjetje, ki se ukvarja z mobilnostjo in je v 100-odstotni lastni koncerna Volkswagen. Predstavili so svojo vizijo popolnoma električnega kombija, ki ima dovolj prostora za šest oseb. Koncept so razvili v zgolj desetih mesecih sodelovanja z Volkswagen Commercial Vehicles.

Pri Moii so razvili koncept z namenom, da bi z novim načinom mobilnosti zmanjšali zastoje v gosto naseljenih mestih. Zadali so si ambiciozen cilj, s katerim želijo s cest odstraniti kar milijon avtomobilov. To želijo doseči z uporabo njihovega konceptnega kombija, ki bi prevažali ljudi po mestih in jih s tem prepričali v to, da pustijo svoje avtomobile doma. Vizija Moie ni zgolj ideja, temveč bo prešla v uporabo proti koncu prihodnjega leta, ko se bo na ulice Hamburga podalo 200 Moiinih kombijev. Moie z 0 izpusti lahko z enkratnim polnjenem prevozijo 300 km dolgo poti, prazno baterijo pa je do 80 % napolnjenosti mogoče napolniti v zgolj pol ure.

Notranjost edinega električnega vozila za šest potnikov ponuja vsem na krovu dovolj prostora. Potniki imajo na voljo USB-reže za polnjenje mobilnih naprav, povezavo Wi-Fi in prostor za prtljago spredaj pri vozniku. Na voljo bo mobilna aplikacija, s katero si boste lahko rezervirali prevoz in pogledali ceno prevoza še pred odhodom. Algoritem bo samodejno razporejal potnike po vozilih glede na smer njihovega cilja, da ne bo prihajalo do nepotrebnih obvozov in zapuščanja poti.

PREBERITE ŠE: RENAULT: TAKO SE BOMO VOZILI V PRIHODNOSTI

Galerija slik: Moia

MoiaOdpri galerijo

2018 Mopar Jeep Wrangler Rubicon Mopar Jeep Wrangler Rubicon (2018) bo kos vsaki avanturi Brez naslova To se zgodi, če zaspite za volanom Tesle 2018 Kawasaki Ninja H2 SX SE 2018 Kawasaki Ninja H2 SX SE: Ninja za nočne podvige Peugeot Sea Drive Concept Peugeot Sea Drive Concept: ko se s kopna podamo na valove · · · · · ·